Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı BAKKA’ya sundukları arasta çarşısı projesinin desteklenecek projeler arasında olduğunu söyleyerek yansız bir değerlendirme yapılmasını sağlayan Vali Ahmet Çınar ile BAKKA yetkililerine teşekkür etti

Çaycuma Belediyesi Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından açılan 2018 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’na “Çaycuma Kent Arasta Çarşısına Kavuşuyor” başlıklı bir proje ile başvurdu. Bağımsız hakemler heyetince değerlendirilen proje, BAKKA tarafından desteklenmeye değer bulunan 11 proje arasında yer aldı. Bunun kendilerini çok sevindirdiğini söyleyen Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Vali Ahmet Çınar ve BAKKA yetkililerine teşekkür etti.

ÇAYCUMA SAFRANBOLU-AMASRA DESTİNASYONUNA EKLENECEK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Kantarcı, “Çaycuma son zamanlarda belediyemizin hizmetleriyle ilgi çeken bir yer haline geldi. Çevre il ve ilçelerden, hatta ülkenin değişik yerlerinden birçok insan Çaycuma’yı görmeye gelmeye başladı. Genel olarak Zonguldak gibi Çaycuma da turizmden yeterince pay alamıyor. Ancak Sayın Valimiz Ahmet Çınar göreve başladığından beri bu alanda büyük bir atak var. İlçemiz hudutları içinde olan Filyos antik kentindeki kazılar devam ediyor. Zonguldak Valiliği bir yandan Çayır Köyü Mağarası ile Kadıoğlu mozaikleri turizme açmak için çalışmalar yürütüyor. Bunlar tamamlandığında, Çaycuma, Amasra-Safranbolu destinasyonuna eklenerek, farklı bir seçenek haline gelebilecek. Bu durum Çaycuma’ya olan ilgiyi daha da artıracak” dedi.

PELEMENT BEZİ DOKUMA ATÖLYESİ DE BULUNACAK

Geleceği şimdiden planlamak istediklerini söyleyen Kantarcı, “İleride turizmde de bir cazibe merkezi haline gelecek Çaycuma’da, misafirlerimizin, yöresel ürünlere topluca ulaşabileceği, Çaycuma’nın kültürel ve tarihi dokusunu tanıyabileceği bir alan ne yazık ki yok. Biz bu ihtiyacı görerek arasta çarşısı projesini geliştirdik. Planladığımız arasta çarşısında,  yöresel yemeklerin sunulduğu yeme içme yerleri, hediyelik eşya ve yöresel ürün stantları, bir yerel dokuma türü olan pelement bezinin dokunduğu küçük çaplı atölyelerle, üretilen ürünlerin teşhir edileceği reyonlar yer alacak” dedi.

KADIN İSTİHDAMINI ARTIRACAK

Projenin yeri ile ilgili bilgiler de veren Başkan Kantarcı, “Lokasyon olarak Çaycuma’nın tarihi dokusunu da yansıtan yayalaştırılmış alanın hemen devamında olan arasta çarşısı bir yandan kentin turizm değerlerinin geliştirilmesine hizmet ederken diğer yandan hediyelik eşya sektörünün gelişimi ile yöresel üretimi de teşvik edecek. İlçede belli ticari hareketlilik yaratacağını düşündüğüm çarşı, bana göre, kadın istihdamı açısından da önemli görevler üstlenecek” diyerek sözlerini sürdürdü.

GELENEKSEL YAPI TEKNİKLERİNE GÖRE İNŞA EDİLECEK

Planlanan yapı hakkında da bilgiler veren Başkan Kantarcı, “Arasta Çarşısı yöremizin geleneksel yapı tekniklerine uygun olarak yapılacak. Mimari projeyi yöremizin geleneksel yapı tekniği olan ahşap iskeletli sistemlere dayalı olarak yaptırdık. Görsel olarak da ilçeye de çok değer katacak proje aynı zamanda o çevrede yapacağımız meydan düzenlemesinin de bir parçası olacak” dedi.

HERKESİN YÜZÜNÜ AĞARTAN BİR TESİS KAZANDIRACAĞIZ

Kantarcı sözlerini, “Daha önceleri de BAKKA’ya projeler sunmuştuk, ancak sonuç alamamıştık. Ben bu sonucun alınmasında Valimiz Sayın Ahmet Çınar’ın tarafsız ve titiz kişiliğinin büyük etkisi olduğunu düşünüyorum. Geldiği günden beri kentin gelişimi için büyük çaba harcayan Sayın Valimize hem bu çabaları, hem de haklarımız koruyan hakkaniyetli davranışları ile çok teşekkür ediyorum. BAKKA’nın çok değerli yöneticileriyle projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Çok titiz bir uygulama ile herkesin yüzünü ağartan bir eseri kazandıracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” diyerek tamamladı.

Editör: TE Bilisim