Çağlayan, Zonguldak Demokrasi Platformu’nu hedef alarak, “Demokrasi Grubu denilen yapının demokrasiyle alakası yok” dedi.

Zonguldak Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen genel kurulda Faik Alp, şube başkanlığı görevini Ferhat Kazaz’a devretti. Genel kurula MMG Genel Başkanı Yavuz Sarı, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile davetliler ve delegeler katıldı.

Kentteki bazı yapıların kamuoyu oluşturma konusunda daha etkin olduğunu savunan Çağlayan, Fener bölgesindeki alan tahsisi tartışmaları üzerinden geçmişte yaşanan protestoları hatırlattı.

Çağlayan, “Madem öyle, çıksınlar ihaleye; kim alırsa alsın, işletsin dedik. O gün o tepkiler durdu ancak bizim arkadaşlarımız da korktu. Geri adım atarak gidilirse bir adım dahi öne geçemeyiz. Mücadeleyi bırakmamak lazım” ifadelerini kullandı.

Zonguldak Demokrasi Platformu’na yönelik eleştirilerini sürdüren Çağlayan, platformun siyasi saiklerle hareket ettiğini öne sürerek şu ifadeleri kullandı:

'Restorasyon' diye kendilerine 'restoran' yapıyorlar
'Restorasyon' diye kendilerine 'restoran' yapıyorlar
İçeriği Görüntüle

“Demokrasi Grubu denilen yapının demokrasiyle alakası yok. Siyasi saiklerle hareket etmek şehre de siyasal iktidara da fayda sağlamaz. Vatandaş zaten sandığa gittiğinde özgür iradesiyle oyunu veriyor. Zonguldak’a hizmet eden anlayışın yanında durmak ve sesi daha gür çıkarmak zorundayız.”

Türkiye’de büyük ölçekli projelerin hayata geçirildiğini belirten Çağlayan, mühendislik ve mimarlık alanında insan kaynağı ve özgüvenin önemine dikkat çekerek, “Artık kimse ‘biz bu işi yapamayız’ demiyor. Denizin üzerine organize sanayi bölgesi kuran, onlarca fabrika yükselten bir Türkiye var” dedi.

Konuşmasında salondaki katılımcılara da çağrıda bulunan Çağlayan, bazı yapıların kamuoyu oluştururken kendi çevrelerinin sessiz kaldığını savundu.

Çağlayan, “Bizim arkadaşlarımız susuyor. Artık bu salondan, bu kürsüden başlayarak sesimizi yükseltmeliyiz. Güçlü bir irade koyduğumuzda aşamayacağımız hiçbir engel yok” diye konuştu.

Genel kurulda başkanlık görevini devralan Ferhat Kazaz ise yeni dönemde ortak akıl ve birliktelik anlayışıyla çalışacaklarını vurguladı.