Kazım Eroğlu’nu bütün Türkiye tanıdı. Maalesef 41 canımıza sebep olan grizu patlaması sonrası ülke genelinde TTK yine gündemdeki yerini aldı. Ulusal basında bütün kanallarda Kazım Eroğlu adı geçti. Herkes ‘yok artık’ dedi.

 Kozlu faciasında 8 kişinin hayatını kaybetmesi sebebiyle taksirle ölüme sebep olmaktan sanık olan ve 3 yılın üzerinde hapis cezası alan kişi nasıl olurda daha yargılaması devam ederken ödül gibi daha üst makama getirilir ve  sorumluluğu çok daha fazla artırılır şeklinde eleştiriler yüksek sesle dile getirildi.  Herkes şaşırdı.

Kaza olduğu akşam Sayıştay raporları ortaya çıktı. Sayıştay uyardı metan gazı tehlikesi var gerekli önlemleri alın diye uyarmıştı denildi. Kim dedi bunu ilk olarak Zonguldak CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz.

Peki Deniz bey kaza olana kadar neredeyd?

 Neden sesi hiç çıkmadı? Bugüne kadar Genel Müdüre sayıştay sizi uyarmış bu konuda gerekli önlemleri aldınız mı diye sormuş mu?

Hadi yanına gidip sormadı diyelim Sayıştay raporları KİT Komisyonunda gündeme gelince orada bu konuyu dile getirdi mi?

Dikkatinizi çekiyor mu? Bütün Türkiye böyle durumdaki bir adamı nasıl Genel Müdür yaparsınız diye avazı çıktığı kadar bağırırken Deniz beyin bu konuda bir isyanı var mı?

Ünal bey bütün ulusal kanallara çıkıp böyle bir kişiyi TTK Genel müdürü yaptılar diye avazı çıktığı kadar bağırırken her yerde bunu anlatırken Deniz bey konunun çevresinden dolaşıp suçlu AK parti diyor sadece.

Deniz Beyin Kazım Bey aşkını hep dile getirdik bugüne kadar ama bu olayda iyice ayyuka çıktı. Nedir bu sevda Deniz bey?

Siz Kozlu’da olanları bilmeyeceksiniz de kim bilecek? Bugüne kadar bir kez bile Kozlu’da suçlu bulunan adamı Genel Müdür yaptınız diye bir eleştiri yaptınız mı?

Bütün yerel basın hergün yazdı Fenol köpük ihalesinde kurum yıllarca fahiş fiyata mal aldı zarara uğratıldı diye. Dönüp baktınız mı? Böceğe çiçeğe açıklama yaptınız bunun için tek kelime ettiniz mi?

Bakın geçen hafta üniversitedeki bilimsel bir toplantıda o malzemelerin zehirli olduğu hem de somada kullanılanlardan 15 kat daha zehirli olduğu da akademisyenlerce tespit edildi.

Siz ne yaptınız?

TTK’nın madenciyi yer altında zehirlendiğini ispat eden bilimi de yok saydınız!

Nedense siz hep görmezden geliyorsunuz.

Anlayamadık gitti bu Kazım Eroğlu sevginizi.

Bilen CHP’li arkadaşlar varsa bize de söylesin Allah aşkına!