(ÖZEL HABER)

Emekli Tümgeneral Sadık Çelikörs'e ait, Çelikörs Demir Çelik İhracat İthalat Limited Şirketi'nin kısa süre içinde Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'ndan yüklü miktarda sac aldığına yönelik haberimiz, özellikle Ereğli çelik sektöründe yankı uyandırdı.

Yaptığımız haberdeki iddialara Erdemir üst yönetiminden ve iddiaların hedefinde yer alan Çelikörs Demir Çelik İhracat İthalat Limited Şirketi yetkililerinden herhangi bir itiraz veya açıklama gelmemesi ise dikkat çekti.

Haberin ardından bize ulaşan ve sektörün içinde yer alan bir çok kişi haber hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunurken, sözkonusu firmaya Erdemir Satış Müdürlüğü'nde görev yapan bazı yöneticiler tarafından ayrıcalık yapıldığını dile getirdi.

ÇELİKÖRS'E AYRICALIK YAPILIYOR MU?

Kuruluşunun üzerinden henüz 1 yıl bile geçmemişken, Çelikörs firmasının Erdemir' den onmilyonlarca liralık sac ticareti yapması, bir yandan emekli bir ordu mensubunun böyle büyük bir sermayeyi nerden bulduğu sorusu cevap beklerken, diğer yandan da özellikle Erdemir Satış Müdürlüğü'nde görev yapan bazı yöneticiler tarafından kollandığı sözkonusu şirketin kollandığı da ileri sürülüyor.

ERDEMİR YÖNETİMİ İDDİALARA AÇIKLIK GETİRMELİ

Ülkemizin çelik devi olan, ülke ve bölge ekonomisine sağladığı katkı tartışılmaz olan Erdemir gibi bir firmanın kurumsal kimliğinin zarar görmemesi ve müşterileri ile hissedarları arasındaki güven duygusunun zedelenmemesi için üst yönetimin iddialara açıklık getirmesi bekleniyor.

ERDEMİR DE ÇELİKÖRS DE CEVAP HAKKINI KULLANABİLİR

Tempo Gazetesi olarak, basın ahlak ve etik ilkeleri doğrultusunda, habere konu olan Erdemir ve Çelikörs firması yetkilileri istedikleri takdirde, istedikleri zaman haber sitemizde cevap haklarını kullanabilirler.

Editör: TE Bilisim