Zonguldak Belediye Başkanı Selm Alan, Ulaştırma Bakanı ile yaptığı görüşme sonrası kent merkezinin yeni ulaşım projesini video ile tanıttı.

Yeni projeye göre, Acılık ile Çevre yolu bağlanıyor, Nergis Park bölgesine yapılan kavşak ile İstasyon caddesi bölgesinden akan trafik bu kavşağa bağlanıyor. Yine Nergis Park'ta oluşturulacak kavşak projesi ile Ankara-Zonguldak istikametinden gelen trafik Uğur Mumcu Kavşağı ile buluşturuluyor.

Fevkani Köprüsünün yakılacağını tekrarlayan Alan, sosyal medya hesabında yeni projeyi tanırken şu görüşlere yer verdi;

Geleceğimize yeni köprüler kuruyoruz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu'ndan Zonguldak'ımıza bir müjde daha.

Uzun yıllar Zonguldak'ımızda taşkömürünü limana ve lavuara ulaştırırken insanımızın hayatını kolaylaştıran Fevkani Köprüsü artık yoruldu, yıprandı ve misyonunu tamamladı. Teknik raporlara göre Fevkani Köprüsü yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Fevkani Köprüsünü daha fazla yormak istemiyoruz.

Zonguldak'ımızın değişimi ve dönüşümü için yeni köprüler kurmak istiyoruz. Mutlu yarınlarımız için köprüler inşa ediyoruz.

Arif Nihat Asya’nın deyimi ile

'İçimizden birileri köprü olmaya razı olmazsa,

biz kıyamete kadar bu suyun kıyılarında bekleriz.'

Biz beklemiyoruz, yoğun bir gayretle çalışıyoruz.

İşte vizyon, işte yeni Zonguldak!

Şehrimize hayırlı olsun.

Editör: TE Bilisim