Milliyetçi Hareket Partisi merkez ilçe başkanlığı haftalık yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

Bu toplantıya il başkanı Mustafa Öztürk, Cumhur İttifakı belediye başkan adayı pratisyen Dr. Ömer Selim Alan ve Belediye Meclis üyeleri katıldı. Son derece verimli geçtiği ve seçim çalışmaları hakkında çeşitli istişarelerde bulunulduğu açıklandı.

Haberde paylaşılan fotoğrafta MHP il ve ilçe Başkanının yüzünden düşen bin parça olarak görünüyordu.

Hatta yan tarafta oturup fotoğrafta çıkan bir partilinin de aynı durumda olduğu net şekilde ortadaydı.

Sanki biz genel merkezimizin zoruyla bu ittifakı yaptık ama merkezdeki anlaşma sonrasında yemediğimiz kazık kalmadı. Verilen sözler tutulmadı. Yani köprüyü geçtikten sonra taç’a atıldık, tabanımız çok rahatsız fotoğrafıydı sanki.

Nasıl olmasın ki merkez dışında hiçbir yerde ortaklık sağlanamadı. Mustafa Çağlayan daha ilk başta Ak parti olarak 25 belediyenin tamamını alacağız derken bu durumun işaret fişeğini çakmıştı açıkça.

Bu sözlerin ardından biz küstük gibi yapan MHP ve onun  İl Başkanı sütlaç çetesinin merkezine çağırıldı ve sen yanlış anladın öyle demek istemedim şeklinde yine kafaya alındı.

Çağlayan, için Selim Alan’ın aday olabilmesi ve seçimi kazanabilmesi çok önemli. Tabi kendisine en büyük kazığı atan ve seçim sonrası kazanması halinde yine ilk kazığı atacak olan birine bu destek psikolojik mi yoksa tamamen dava mı zaman gösterecek. O ayrı bir konu.

Amacına ulaşıp MHP desteği ile birlikte Selim Alan aday yapıldıktan sonra, hatta adaylık dönüşü Belediye önünde ülkücülerin karşılaması sonrası birden ilişkiler soğumaya başladı.

İlk olarak verilen Belediye Başkan yardımcılığı sözü çöp oldu. Sonra meclis listesinde sadece iki kişi seçilme ihtimali olan yere konuldu. Oysa MHP mevcutta zaten 2 meclis üyesine sahipti. Nerde kaldı ittifak ile kazan kazan formülü?

Bunlarda yetmedi son olarak Kilimli de bombanın pimini çekti ortaya bıraktı Selim Alan.

Ak Parti adayına oy istemek için Kilimli de konuşma yaptı ve MHP il başkanı yine tepki koymayı becerememesine rağmen MHP Kilimli patladı. Tepkisini koydu!

AK Parti, kuruluşundan bugüne kadar görev yapmış olan İl Başkanları, İl Başkan Yardımcıları ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile “Gönlümüz Bir Soframız Bir“ programı kapsamında iftar yemeğinde konuşan Mustafa Çağlayan ‘Hangi partiye gönül vermiş olursa olsun  tüm hemşehrilerimizi de Şehrimiz için Cumhur ittifakı Belediye Başkan adayımız Sayın Ömer Selim Alan’a destek olmaya davet ediyorum’ dedi. Diğerleri önemli değil herhalde. Alan seçilsin yeter diğerlerine destek istemeye de gerek yok anlaşılan!

Selim Alan’ın avukatı olan Mustafa Çağlayan, yine avukatlığa devam ediyor. Son olarak ‘Atatürk babanızın malımı’ sözlerine savunma getirmek zorunda kaldı.

Ama ne hikmetse bir türlü Ankara İmar tarafından soyulan Zonguldaklılar konusun da oda tek kelime etmiyor. Sanki böyle bir vaka yaşanmamış.

Çağlayan’a seslenelim sayın Avukat bu konuda da sesi hiç çıkamayan Selim Alan’ı her zaman ki gibi siz savunun.

Tabi bu konuda MHP İl başkanının da sesi çıkmalı. Nede olsa ortak aday. Ona da soralım.

 Sayın Öztürk, Selim Alan’ın yani sizin adayınızın davet usulü ile verdiği imar planı işini yapan firma İncivez de vatandaşın arsasının hissesini ele geçirdi. Buna karşılık eğitim alanını, konut ve ticaret alanına çevirerek rant sağladı.

Haberin yok mu?

Duymadın mı?

Bunun suç olduğunu ve göz yumulduğunu görmüyor musunuz?

Başka sorumuz yok!