Kazım Eroğlu’nu tanıyanlar diyor ki en çok söylediği sözlerin başında ‘Hakkını helal et’ gelir. Öyle sık kullanır ki mesela bir telefona bakamasa daha sonra telefonuna cevap veremedim hakkını helal et der.

Kul hakkı korkusu olması önemli bir meziyet. Bizim yazdığımız konularda da amaç kendisine hatalarını gösterebilmek ve bunları düzeltmesi için haberdar olmasını sağlamak. Bu yüzden bizde sürçü lisan edersek sayın Genel Müdür hakkını helal etsin.

Birçok kez daha önce uyarılarda bulunduk örneğin Fenol köpük ihalesinde 5 yıl boyunca kuruma kazık atan firma, ya biz 4 yıl bu fiyattan verdik şimdi başka bir rakip firmada ortaya çıktı bu yüzden artık yarı fiyatına vereceğiz 4 yıl kazık attık ama hakkınızı helal edin derse. Bu iş çözülmüş olacak mı?

Müessese Müdürünüz kendi müessesesinin elemanlarını 2 hafta başka bir müesseseye bağlı lojmanında boya badana tamirat işlerinde çalıştırdı ve onlara yeraltında çalışıyormuş gibi yevmiye ödedi.

Daha öncede kurumun arabasını özel işi için İstanbul’a hava alanına yollayıp kınama cezası almış olan bu kişiye müfettişleriniz aynı cezayı mı verecek yoksa yasanın dediği gibi bir üst cezayı mı ? Yada siz tamamen affedecek misiniz ?

Yada müessese müdürü ben evimde çalıştırdım yeraltında çalışıyormuş gösterdim hakkını helal et genel müdürüm derse yeterli olacak mı?

Siz müessese müdürü iken ocağa girmeyen sendikacı işçilere 2 sene boyunca ocak maaşı ödeyip bu konuda soruşturma geçirdiniz ve cezanız o günkü Genel Müdür tarafından uyarıya çevrildi. O günkü Genel müdüre ben bunlar ocağa girmeden ocağa girmiş gibi 2 yıl maaş ödedim hakkınızı helal edin diyerek sorunu hallettiniz mi?

Elinden ehliyeti 6 ay süreyle alınmış şoför olma özelliğini kaybetmiş elemanınıza şoför maaşı ödemeye devam ederken Ankara dönüşü otomatik olan kapınızı açmadı diye sürgüne gönderdiğiniz ve bu sebeple emekliye ayrılan elemanınızın hakkı ne olacak?

Yönetim kurulu şube müdürlüğüne kendi istediğiniz elemanları atayabilmek için yazılı sınavı kazanan iki kişiyi de sınav kurulunu sınavdan önce makamınızda toplayıp talimat vererek ikisine de düşük sözlü puan ile elenmesi içinde bir hakkınızı helal edin demeniz gerekiyor mu? Yoksa bu helalliği Armutcuk da başka bir yeri kazanan ve bu göreve getirecek olduğunuz kişilerin mi istemesi gerekiyor.

Hak hukuk deyince lojman dağıtımın da haksızlığa uğramış kişi varsa onlara da hakkınızı helal edin demek gerekiyor.

Sizin için çok önemli yeri olan Kozlu ilçemizden gelen taleplere nasıl baktığınız ve sizin için onların  farklı bir yerde olduğu herkes tarafından biliniyor.

Bu sebeple geçtiğimiz hafta Kozlu’dan sizi ziyaret eden muhtar arkadaşlarınızdan birinin oğluna lojman istemesi üzerine ilgili Daire Başkanını yanınıza çağırıp talimat verdiyseniz hakkı yenen kişilere de hakkınızı helal edin derseniz iyi olur diye düşünüyoruz.

Başta da söylediğimiz gibi amacımız sizi hatalar konusunda uyararak yardımcı olmayı doğruyu yapmanıza başarılı olmanıza katkı sağlamayı amaçlıyoruz.

Buna da devam edeceğiz. Sizi bir yanlış anlama ile üzersek hakkınızı helal edin!