Osman Zaimoğlu, muhaliflerine meydan okudu! Osman Zaimoğlu, muhaliflerine meydan okudu!

Cumhuriyet Halk Partisi’den, AK Parti’ye geçerek hakkındaki yolsuzluk iddialarının üzerini kapatan Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş, çeşitli tarihlerde Belediyede personel olarak çalışan iki kadına tacizde bulunduğu iddiası ile karşı karşıya kalmıştı.

Başkan Demirtaş’ın sözlü ve nitelikli tacizde bulunduğu D.K.’nın yaptığı şikayet sonrası hakkında dava açılırken, defalarca sözlü tacizde bulunduğu N.Y.’nin Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı şikayetinden “Kovuşturmaya yer olmadığı” kararı çıkmıştı.

Bu karar ile aklandığını ileri süren Başkan Demirtaş, İYİ Parti 28. Dönem Zonguldak Milletvekili Adayı Dr. Evrim Balbaloğlu’nun referansı ile İYİ Parti saflarına katılması Zonguldak’ta tepkilere yol açtı.

İstifa ederim, tacizciyi partiye almam demişti!

Yargıya konu olan dosyalarla birlikte İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay’ı ziyaret eden mağdur kadınların aileleri İYİ Parti’ye rozet takan İYİ Parti’ye tepki gösterirken, “AK Parti ihraç ettikten Evrim Balbaloğlu, Gökhan Demirtaş’ı İYİ Parti’den aday göstereceği iddia edilmiş. O tarihlerde İl Başkanı Erdal Gülay’ı elimizdeki dosyalarla ziyaret ettik. Mağduriyetimizi anlattık. Kendisi de bize “Kesinlikle partimize almayacağım, böyle bir şey olursa bu koltukta oturmam” diyerek söz vermişti. Şimdi o sözünde durup istifa edecek mi? İnsanlık hakkımızı Evrim Balbaloğlu’na da helal etmiyoruz. Bir kadın olarak bizim yanımızda olması gerekirken, partiye yüklü miktarda bağış yaptığı iddia edilen tacizci bir adama sahip çıkmasını asla kabul etmiyoruz. İyi Parti Genel Merkezi’ne de gideceğiz, bu şahsın yaptığı tüm rezillikleri orada da anlatacağız. Sizin çoluk çocuğunuz yok mu. Allah’tan korkun” diyerek isyan ettiler.

İYİ Parti kampı nedeniyle Antalya’da bulunan Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak ise Demirtaş’a rozet takarken, “Zonguldak Gülüç’ün AK Partili Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş partimize geçmiştir. İYİ Belediyecilik anlayışımızla; Zonguldak Gülüç’ü Gökhan Mustafa Demirtaş ile İYİleştireceğiz. Partimize, Zonguldak’a, milletimize ve memleketimize hayırlı olsun" açıklamasında bulundular.

Editör: Haber Merkezi