AK Partililerin, özellikle Selim Alan’ın yakın çevresinin “Öndeyiz anketler çok iyi” diyerek algı yapmaya çalıştığını söylemiştik.

Bu algı ile ancak seçim gününe kadar gerçeği gizleyebileceğini de söylemiştik.

Ancak 10.000 fark elbette tahminlerinde biraz üzerinde oldu. Ülke genelinde düşüşün yanında Selim Alan faktörü bu farkı yarattı elbet.

O halde ilk kaybeden ve en büyük kaybeden Pratisyen Dr. Ömer Selim Alan elbette.

Bir önceki seçimde aldığı 25.125 oyu bu seçimde 20.869 oya düşürdü.

Cumhurbaşkanından aldığı, anlata anlata bitiremediği yardımlara rağmen mevcut Belediye Başkanının bu kadar oy kaybını açıklayacak mazeret bulmak zor.

Sebebi tüm Zonguldak biliyor.

Yakın çevresi Selim Alan başarılı il genel meclisinden 1500 oy fazla aldı diye savunmaya çalışıyor yine algı peşinde koşuyorlar.

Bakın şimdi bize ilimizdeki merkez hariç 7 ilçenin herhangi birinde il genel meclisinden daha fazla oy almamış bir belediye başkanı adayı gösterin AK Partililer özür dileyelim.

Yok gösteremezseniz, siz tilkiliğe soyunuyorsunuz ama sonuçlar ortada.

“Yapma Mustafa!” diyerek uyarmaya çalıştığımız İl başkanının yapması gerekenlerden fazlasını kendini siper edercesine yapmaya çalışan İl Başkanı da bir diğer kaybetti elbette!

Seçim startını “25’de 25” sloganı ile başlatan ve Cumhur ittifakında ilk sarsıntıya sebep olan İl Başkanı “67’li 372’li” program isimlerini uydurmadaki başarısını seçim sürecinde gösteremedi.

Ak Parti Genel Merkezi özellikle adı Zonguldak’ta sokaklara ve öğretmen Evi’ne  düşürülen Erkan Kandemir, bir başka kaybeden oldu.

Zonguldak’tan yükselen “Selim Alan ile seçim kazanamayız Özcan Ulupınar aday olmalı” feryatlarını duymadı, duyurmadı. Erkan Kandemir, ismi sürekli öne sürülüp bu kadar ucuzlatılmamalıydı.

İl genel meclisinde olan oylarını 30 binden 19 bine düşüren yüzü eskimiş ama yerlerini kimseye bırakmak istemeyenler de bir diğer kaybedenlerdi.

Merkez ilçe Başkanı ortada gözükmese de uzaktan kumandalı olsa da Merkez ilçedeki seçim sonuçlarına bakıldığında kaybedenler arasında ön sıralarda yerini aldı.

Eleştirilerde tavan yaptıktan sonra manevra kabiliyetleri ile dönüş sergileyenler, “Dere geçerken at değiştirilmez” diye aklınca Selim Alan’a destek atanlar, bir ara sessizliğe bürünüp seçim sonrası tekrar lale devri bitti diyenler, kıt akılları ile herkesi enayi yerine koyduklarını zannedenler kesin ve net şekilde kaybettiler.

Kazanan CHP, net şekilde hem de.

Selim Alan sayesinde tarihi farkla kazanmalarına onlar bile şaşırmış durumda!

Bir kazanan da kendi partisi içerisinden yediği çalımlara ve ayak oyunlarına rağmen, Zonguldak merkezden kaybetsin ve tarihe gömülsün diye Devrek İlçesine gönderilen tüm bu olumsuzluklara rağmen seçimi kazanarak kendi küllerinden yeniden doğan Özcan Ulupınar…

Ak parti; teşkilat rahat etsin, karışmasın, huzur bulsun istiyorsa ilk yapması gereken Pratisyen Dr Ömer Selim Alan için Ankara yada başka bir şehirde bir koltuk bularak göndermesi.

Aksi taktirde huzurlu bir teşkilat mümkün değil.

Aynıyla vaki!