Milyonluk vurgun!
Köylü Pazarı dükkanlarını doğrudan temin yöntemiyle masa arkadaşına ihale ettiği iddiasının ardından Bakacakkadı Belediyesi’nde Başkan Oktay Albuz’un kum-çakıl yolsuzluğuna göz yumduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü.


Belediye’de 1 Milyonluk vurgun!
Zonguldak’ın Gökçebey İlçesi Bakacakkadı Beldesinde bulunan Sanayi Sitesinde faaliyetini sürdüren 35 yıllık esnaf Hasan Özkadam, Köylü Pazarı Dükkan projesini doğrudan temin yöntemiyle Belediye Başkanı Oktay Albuz’un kendi yandaşlarına verdiği iddiasının ardından Filyos ırmağından usulsüz alınan tonlarca kum-çakılın şimdiye kadar yaklaşık 1 Milyonluk vurgun yapıldığı iddia edildi.


Akrabasının villi inşaatına da kum-çakıl verildi mi?
İddiaya göre; CHP’li Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz’a yakın iki Belediye çalışanı, Belediyenin iş makineleri ile Filyos ırmağından usulsüz aldıkları kum-çakılı Başkan Albuz’un tarım arazisinden çıkararak imar verdiği yakın akrabasının Villa inşaatı başta olmak üzere bazı OSB ve vatandaşlara peşkeş çekti. 
Belediye personeli E. O. ve Bakacakkadı Belediyesinde önemli bir isimle birlikte Belediye’ye ait iş makineleriyle Filyos Irmağından aldıkları usulsüz olarak sattıkları ortaya çıktı.


Yakalanan personel Oktay Albuz’u tehdit etti iddiası!
Belde de yaşayan bir vatandaşa yaklaşık 20 bin lira karşılığında kum-çakıl satıldığı tespit edilmesinin ardından Belediye Başkanı Oktay Albuz’un, E.O.’dan resmi kanallarla 20 bin lirayı tahsil ettiği ancak yapılan usulsüzlüğü Adli makamlara bildirmek yerine örtbas ettiği ve E.O’nun soruşturma açılması durumunda bildiği her şeyi yargıya anlatmakla tehdit ettiği öne sürüldü.


Organize hırsızlık mı?
Yaklaşık 1 yıl önce Belediyenin resmi kayıtlarına yansıyan usulsüzlüğü E.O’nun Belediye Başkanı Oktay Albuz’un bilgisi dahilinde gerçekleştirdiği iddia edilirken, kum-çakıl hırsızlığını önemli bir isimle birlikte yaptıkları ancak Başkan Albuz’a yakın olduğu gerekçesi ile resmi kayıtlara yansımadığı da iddialar arasında yer aldı.

Kamuoyu, Bacakkadı Belediyesi'nin kayıtlarına giren kum-çakıl yolsuzlu iddialarının Zonguldak Valiliği tarafından araştırılarak milyonluk vurgunun ortaya çıkarılması ve sorumluların cezalandırılması bekleniyor.
 

Editör: TE Bilisim