İl Başkan Yardımcısı iken Zonguldak’ın tünellerini metre metre anlatmak için kentteki tüm gazetecilere ‘değer’ veren Muammer Avcı’nın AK Parti milletvekili olduktan tam 3 gün sonra ‘hakir’ görmesi ne kadar üzücü bir tablo, kendi adına!

24 yıldır bu sektörün içerisinde 18 kişilik ekiple 15 yıl günlük gazete, dergi çıkarmış, alnına silah dayanmış, haksız yere nezarethanelere atılmış, Vali, Başsavcı tarafından tehdit edilmiş, iflas ettirilmiş, kumpaslara getirilmeye çalışılmış, Devletine Vergisini, SSK’sını, stopajını aksatmamış, her şeye rağmen bu sektörden 44 yaşında emekli olmuş bir kardeşiniz olarak söylüyorum.

Bize bunları yaşatanların hiç biri şimdi o koltuklarda oturmuyor.

Hatta bazılarını dünya üzerinde göremiyoruz.

Daha düne kadar AK Parti Zonguldak Eski Milletvekili Hamdi Uçar da gazetecileri kahvaltı masalarından tehdit ediyor, “Kaleminizi kırarlar” diyordu.

Bu gün Milletvekili Hamdi Uçar, ‘Hamdi Uçar’ olarak aramızda!

Yarın, “Sarı basın kartlarınızı yırtarlar” diyenlerde dünde kalacak, Gazipaşa’da bizimle birlikte aynı kaldırımda yürüyecek!

Çok kudretli yöneticiler, çok büyük zenginler, çok azametliler gördük.

Eninde sonunda karıncalar filleri yendi.

İstersen 50 bin fite çık, ineceğin yer 1 metre eninde, 2 metre boyunda, 1,70 metre derinliğidir.

O yüzden çok da şey etmeye gerek yok.

24 Yılda rahmetli Veysel Atasoy, Ömer Barutçu, Zeki Çakan, Köksal Toptan ve Hasan Gemici ile çalışma fırsatımız oldu.

Enerji Bakanı, Devlet Bakanı, Milli Eğitim Bakanı olan isimlerin hiç biri kentinin gazetecisine nezaketsizlik edip “Akredite” olup olmadıklarını sormadı.

Yeni nesil siyasetçileri gördükçe her birinin ne kadar kıymetli olduğunu çok daha iyi görüyoruz.

Aramızdan ayrılanlara Allah’tan rahmet, sağ olanlara sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

Bu günlere gelmesinde ‘akredite’siz gazetecilerin emeği olan Sayın Milletvekilimiz Muammer Avcı’nın eski ayarlarına dönmesini temenni ediyorum…

Zonguldak’ın acil sorunları kendisini bekliyor…


Allah, kibiri sever mi?

İsra süresi 37/38. ayet der ki; Yeryüzünde kibir ve azametle yürüme! Çünkü sen asla yeri yaramazsın ve boyca da dağlara erişemezsin.

Lokman süresi 18. ayet  der ki; Hem insanlara karşı avurdunu şişirme (kibirlenme) ve yeryüzünde çalımla yürüme. Çünkü Allah övünen ve kuruntu edenlerin hiçbirini sevmez.

Kibir kötü huydur, haramdır.

Kibir Allah’ı unutmaktır.

“Kibirli değilim” diyen, kibirlidir!

Çünkü, büyüklük Allah’a mahsustur…