Tören, Zonguldak Valiliği, Zonguldak Belediyesi, Zonguldak İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Kızılay Zonguldak Şubesi öncülüğünde, Terakki, Bahçelievler, Dilaver, Çınartepe ve Kırat Mahalle Muhtarlıkları ile Elvanpazarcık, Çalca ve Kardeşler Köy Muhtarlıkları iş birliğiyle gerçekleştirildi.
Törene Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Bülent Erdoğan, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, CHP İl Başkanı Devrim Dural, Zafer Partisi İl Başkanı Oğuzhan Turhan, BEUN Rektör Yardımcısı Servet Karasu, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Cem Öztürk, Amelebirliği Başkanı Veli Köktürk, Gençlik Spor İl Müdürü Halil Hacı, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Necmettin Cantaş ve Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol’un yanı sıra birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.
Ödüller, yarışmanın ana sponsoru iş insanı Sabit Danış, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Kilimli belediye başkanı Kamil Altun, Rektör Yardımcısı Servet Karasu, Gençlik Spor İl Müdürü Halil Hacı, Amelebirliği Başkanı Veli köktürk, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemile Gül, Terakki mahallesi muhtarı Ferit Arslantürk tarafından minik sanatçılara takdim edildi.
Yarışmada, ilkokul 1-2. sınıf ve 3-4. sınıf kategorilerinde başarılı olan öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Ortaokul öğrencileri ise bisiklet, çeyrek altın ve gram altın ile ödüllendirildi. Dördüncü, beşinci, altıncı ve yedinci olan öğrenciler tablet sahibi olurken, toplam 21 dereceye giren öğrenciye mont ve ayakkabı hediye edildi.
Minik öğrenciler, madenci baretleri ve madenci kıyafetleriyle sahneye çıkarak şarkı söyleyip hem izleyenleri hem de jüriyi büyüledi.
Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başladı. İlimizdeki çeşitli meslek gruplarının sergilediği gösteriler yoğun ilgi gördü.
Özellikle, okul öğrencisi Cengiz Boz ve otizmli birey Emre Ortahisar’ın sunduğu zeybek gösterisi izleyenlerden büyük alkış aldı. Çocukların sahnedeki performansları, etkinliğe renk ve coşku kattı.
Terakki Mahallesi Muhtarı Ferit Arslantürk, törende yaptığı konuşmada yarışmanın önemine vurgu yaparak şunları söyledi:
"Bu yarışmamızın dördüncüsünü düzenliyoruz. Biz burada görünsek de, asıl emeği verenler çocuklarımıza destek olan Sabit Danış Başkanımız ve tüm paydaşlarımızdır. Zonguldak’ta 51 okuldan yaklaşık 11 bin 350 öğrencimiz bu yarışmaya katıldı. Bugün 21 çocuğumuza ödül verebiliyoruz, ama bu yarışma hepimizin çocukları için büyük bir değer taşıyor."
Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem de konuşmasında, çocukların özgüvenlerini ve yeteneklerini ön plana çıkarmanın önemine dikkat çekti:
"Bugün burada ödül alan ya da alamayan tüm çocuklarımız bizim için birincidir. Özgüvenleri, hayal güçleri ve emekleri hepimiz için kıymetlidir. Eğitim, sanat ve sporla buluşan çocuklarımız, geleceğin mutlu, üretken ve düşünen bireyleri olarak yetişecektir."
Başkan Erdem, tüm paydaş kurumlara ve organizasyona emeği geçenlere teşekkürlerini sunarak, çocukların başarılarını kutladı.
Tören, ödül dağıtımı ve çocukların coşkulu performanslarıyla sona erdi. "Çocuk Gözüyle Zonguldak 4. Resim Yarışması", hem öğrencilerin yeteneklerini sergilediği hem de toplumsal farkındalık ve birlik mesajı verdiği anlamlı bir etkinlik olarak Zonguldak’ta hafızalara kazındı.
Minik sanatçılar, renkli eserleri ve sahne performanslarıyla izleyenlerden büyük alkış aldı. Organizasyon, çocukların sanatsal gelişimlerini desteklemenin yanı sıra, şehrin kültürel ve sosyal yaşamına katkı sağladı.






