Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Ogan Göktürk “23/03/2024 tarihinde yayınlanan “Bak şu Ogan Göktürk’ün yaptığına: Kabusu yaşattı” şeklindeki haberler ve içerikleri gerçeğe aykırı kişilik haklarımı ihlal edici, şahsi ve Zonguldak Belediyesi görevimdeki itibarımı zedeleyici niteliktedir. İlgili şahsın imar planına aykırı inşa ettiği kaçak yapı hakkında idari para cezası kesilmesi ve Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurulması Belediye Encümeninin kanuni yetkisi dahilinde verilen bir karardır. Yine ilgili şahıs hakkında verilen hapis cezası da başka bir olay hakkında daha önce verilen ancak ertelenen bir cezadır. Gerek idari para cezasında gerek Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda gerek mahkemenin vermiş olduğu cezada şahsımla herhangi bir bağlantısı yoktur. Encümenin ve Mahkemenin kanuna dayarak vermiş olduğu kararlar benim dışımda gerçekleşen, karar mekanizmasına dahil olmadığım kararlardır. Hal böyleyken 23/ 3/2024 tarihinde yayınlanan haberde şahsım haksız ve mesnetsiz olarak hedef gösterilmiş, encümen ve mahkeme tarafından verilen yasal kararları sanki tarafımca verilen haksız ve usulsüz bir kararmış lanse edilmiştir. Şahsımı ve Zonguldak Belediyesinde yapmış olduğum görevimi karalama politikası içerisine giren söz konusu olay ile tarafıma iftira atan kişiler hakkında ayrıca cezai ve hukuki anlamda yasal yollara başvuracağını kamuoyunun bilgisine saygıyla duyrulur” dedi.

Safranbolu’da 200 bin çiçek üretildi Safranbolu’da 200 bin çiçek üretildi

Olay neydi?

Yeşil Mahalle Akşemsettin sokak No: 83 adresinde ikamet eden abla Saliha Çağla ile kardeşi Çetin Yanık’ın Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Ogan Göktürk’ün politik sözleri ile adeta kabusu yaşadı.

İddiaya göre, Saliha Çağla’ya ait apartman dairesinin balkonuna geçtiğimiz yıl çıkma-cam balkon yaptırdı. Çevrede bulunan vatandaşların şikayeti üzerine Zonguldak Belediye ekiplerinin yaptığı inceleme sonrası yıkılmasına karar verildi. Ellerine ulaşın yıkım kararının ardından soluğu Zonguldak Belediyesi’nde alan Saliha Çağla’nın erkek kardeşi Çetin Yanık, Belediye Başkan Yardımcısı Ogan Göktürk’e ulaştı.

Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Ogan Göktürk’ün iki yüzlülüğü nedeniyle büyük bir kabus yaşadıklarını anlatan Çetin Yanık, “Yıkım kararının ardından Belediye Başkanı Selim Alan’ın yanına gittim. Ancak makamında olmasına rağmen yok dediler. Bende Başkan Yardımcısı Ogan Göktürk ile görüştüm. Yasal olarak yıkmamız gerekiyorsa yıkalım dedim. Ama Ogan bey, ‘balkonu yıkmanıza gerek yok, 3 bin lira yatırın, yıkmayız’ dedi, gönderdi. 3 Bin lirayı yatırdık. Bir süre sonra ablam adına mahkeme kağıdı geldi.  10 ay 20 gün hapis cezası aldı. Karara göre ya yıkacağız, yada hapis yatacaktı ablam. Biz de kendi ellerimizle yıktık. Ablamla yaşadıklarımızın ardından psikolojimiz bozuldu. Ablam rahatsızlandı. Ogan Göktürk bizi kandırdı. Oysa ben kendim teklif etmiştim, “Yıkmam gerekiyorsa yıkayım” dedim, 3 bin lira yatırın bir şey olmaz diyen Ogan beydi. Bize resmen kabusu yaşattılar. Onu da kendini yok dedirttiren Belediye Başkanını da Allah’a havale ediyorum. O gün kendini yok dedirttiren Belediye Başkanı Selim Alan, seçim kapıya dayanınca beni arıyor. Paranı geri ödeyelim diyor. Bu parayı benden neye göre aldılar, neye göre geri ödeyecekler? Zonguldak Belediyesi bakkal dükkanı mı? Bu yaşıma kadar böyle liyakatsizlik görmedim, bizimle dalga geçtiler” diyerek isyan etti.

Diğer taraftan Çetin Yanık, Zonguldak'ın büyük bir bölümünde cam balkonların ve çıkmaların olduğunu söyleyerek, CİMER'e şikayette bulunacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi