Ereğli Kışla Mahallesi’nde, 9 parselli belediye arsası satışı Belediye Meclisinde ciddi tartışmalara neden oldu.
AK Parti Gurup Sözcüsü Numan Korkmaz, satışa red oyu vereceklerini dair okuduğu karar sırasında satışın hukuka aykırı olduğunu söylerken, Halil Posbıyık konuşmasını keserek ispat etmesini söyledi. 
Korkmaz, Kışla Mahallesi’ndeki yaklaşık 10 dönümlük belediye mülkünün iki ay önce ticaret alanına çevrilerek satışa hazır hale getirildiğini iddia etti.
Korkmaz ile Posbıyık arasında yaşanan karşılıklı konuşmalar şöyle;
Numan Korkmaz: Satışın yapılması hukuken sakatlık içermektedir. Bu hukukun dolanmasıdır. Alternatif kullanım alanı üretmeden…
Halil Posbıyık: Halkı kandırma, anlat da anlıyayım.
Korkmaz: Ben devam edeyim efendim.
Posbıyık: Hayır, edemezsin. Zarar var diyorsan çok kötü bir yalancılık noktasına gidiyorsun…
Korkmaz: Biz yalan söylemiyoruz efendim. Halkı yıllardır kandırıyorsunuz. 9 tane arsa sattınız, 25 tane iş yeri sattınız…
Posbıyık: Hukuken bunun yanlış olduğunu ispat et bana. Bana bu suçlamayı yapıyorsun müfteri ilan ederim seni.
Korkmaz: Edemezsiniz efendim.
Posbıyık: Niye bağırıyorsan yahu! Öğrencilerine de böyle bağırıyor musun yahu? Ayıp ya…
Korkmaz: Müfteri olmayı kabul etmiyorum. Ben gördüğümü söylüyorum.
Posbıyık: Hukuken hatalıdır demek görüş söylemek değildir. İddiada bulunmaktır. Müfterisin ve yalan söylüyorsun… Bu palavralar ile milletti korkutma… Ne kadar kıymetli bir yermiş yahu. La bu kamyon garajı ne kıymetli bir yermiş yahu.
Korkmaz: Niye satıyoruz efendim, acelemiz ne?

Satış için ticaret alanına çevrildi…
AK Parti Grup sözcüsü Korkmaz, Korkmaz, “İki ay önce orası belediye hizmet alanı iken ticaret alanı için satışa çevrildi. Belediyenin aynı amaç yolunda hizmet yeri göstermeden kamyon garajını satması kamu yararına değildir. Sonuç olarak bu mülkiyet Ereğli halkınındır, bu Meclis’e emanettir. Görev süresinin dolmasına 6 ay kalmış bir Meclis’in satış yapma tasarrufu etik değildir. Bu Meclis’in, halkın emanetine sahip çıkacağına inanıyorum. Satışla ısrar edildiği taktirde tüm gücümüzle bunu tekrar belediyeye kazandırma gayretimizi göstereceğiz”
“CHP’YE DIŞ GÜÇLER MÜDAHALE ETTİ”
Posbıyık ise “Yüce Meclis karar verdiği zaman satılsın dediyse satılır. Satılmasın diye parmak çokluğu çıkıyorsa satılmaz. Ereğli’de bir iskele var. Bu iskele, Ereğli Belediyesi için çok önemli bir konudur. İskelenin yükseltilmesi lazım dediler. Hüseyin Uysal zamanında bir takım eksikler yapıldığı için limanı elimizden aldılar. Gemi falan geldiği yok, para kazanamıyoruz. Belediyenin en üst düzey gelirlerinden biribi iskeledir. Bu iskele, Ereğli Belediyesi’nin geleceğidir. 35 yıldır bir yerimiz var. (kamyoncu garajı) Oraya tırlar geliyor. Kadrosuzluktan dolayı bir tane adam çalışıyor. Yemin ediyorum adamın ücretini çıkartamıyoruz. Elmatepe Mahallesi’nden devamlı şikayetler geliyor. İçki içiyorlar, kötü madde kullanıyorlar diye… Buranın fiyatı biçilmedi, bir anda altın oldu yer. CHP’ye dış güçler müdahale ettiği için karıştı.  Maalesef disiplin denen bir şey yok. Disiplini bozan 3, 4 kişi var. Bunun için on günden beri Ereğli’ye satan adam oldu Halil Posbıyık. Bugüne kadar halk tarafından Ereğli’yi yücelten adam Ereğli’yi satan adam oldu. Bu aykırı hareketler işe yaramaz. Aykırı hareket yapanların hepsi siyasi mevta olmuştur. Hiç şaşmaz” 
Kışla Mahallesi’ndeki yaklaşık 10 dönümlük belediye mülkünün satısı oylandı. Meclis Başkanı Halil Posbıyık, oylamanın soncunu 16 red 14 kabul olarak açıkladı.

 

Editör: TE Bilisim