Son bir yıldan beri Zonguldak gündemini meşgul eden Zonguldak imar planı üzerine yazılanları çizilenleri herkes biliyor.

En başta belgeleri açıklayan Atınç Kayınova neler döndüğünü, bu planın nasıl yapıldığını, kimlerden neler koparıldığını çok iyi biliyor.

Plana rekor düzeyde itiraz olmuş 3000 kişi dilekçe ile itiraz etmişti. Birkaç tanesi düzeltildi. Geri kalanlar dikkate alınmadı. Söylentiler ayyuka çıktı. Parayı veren düdüğü çalar diye bir ata sözümüz var ya. Bu plan süresince kulakları çınlattı.

Ankara imar firmasının sahibinin İncivez de bir arsanın imar durumunu düzeltme karşılığı hissesinin üzerine çöktüğü belgeyle açıklandı.

Selim Alanın şoförünün arsasının nasıl değiştiği ise Zonguldak Belediye Başkanlığı makamının bir ayıbı olarak dilden dile anlatıldı.

Selim Alan çıkıp inkar bile edemedi bu iki rantı.

Bu kadar değildi konuşulan onlarcası vardı örneklerin.

Rant büyüktü. Ne demişti Sedat Peker bu kadar büyük rantı tek başına yiyemezsin, kustururlar.

Yani Ankaralı firmanın koruyucusu olmadan, onu buraya yollayan olmadan, burada ortakları olmadan, buradan kendisine insanlar paslanmadan Ankara da kesim yapması mümkün değil elbette.

Tabi bütün Zonguldak tarafından bilinen bu durumun Belediye Başkanı tarafından bilinmemesini düşünmek saflık olur.

Ankara da çanakta toplanan büyük büyük paralar nasıl pay edildi hep merak konusu oldu.

Adı bu paylaşımların içerisinde sık sık geçen İmar komisyonu Başkanı Bünyamin Babaiban tek kelime ederek yok böyle bir şey diyemedi. Aynı zamanda Selim Alan’ın öğretmenevi ekibinin bir parçası olan Babaiban yalanlama bile yapamadı.

Böyle bir rezaletler silsilesi içerisinde yangından mal kaçırılırcasına meclisten geçirilen rant dedikoduları belgeleri ile ortaya konulan bir imar planının yürürlükte kalması, buna müsaade edilmesi hukuksal olarak da etik olarak da uygun değildir.

Ankaralı firmaya derhal Zonguldak’tan el çektirilmeli, Planın tamamı elden geçirilerek rant değil şehrin yararına düzenlenmeli ve çok hızlı şekilde yeniden yapılmalıdır.

Bu durumda firma çıkar sağladıysa, bunları da tek tek iade etmek durumunda kalmalıdır.

Tahsin Erdem, Fırat Birkan ve Atınç Kayınova’nın ilk ele alacakları konular arasında imar planı muhakkak yer almalı ve ranta asla geçit verilmemelidir.