Devrek’te, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ile Devrek Devlet Hastanesi Kantin İşletmecisi Muhtar Mustafa Taşçı arasında yaşanan tartışmanın ardından dikkat çeken bir gelişme yaşandı.
2 Eylül 2026 tarihinde Devrek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından Devrek Devlet Hastanesi Kantini’nde gerçekleştirilen denetimde, son tüketim tarihi geçmiş 7 adet sucuk tespit edildi. Bunun üzerine işletmeye hijyen koşulları ve ilgili mevzuat kapsamında ceza uygulandı.
Ceza sonrasında sosyal medya hesabından açıklama yapan kantin işletmecisi Mustafa Taşçı, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar’ı sert sözlerle eleştirdi.
"Devrek senden büyük" demişti!
Taşçı paylaşımında, “Sayın Belediye Başkanı! Bu işler bu kadar ucuz olmamalı. İnsanların ekmeğiyle oynamak hiç kimsenin hakkı değildir. Bu insanlar sana oy verdi. Bundan sonraki seçimlerde senin Belediye Başkanı olduğun il ve ilçeyi terk edeceğim. Devrek senden büyüktür” ifadelerini kullanmıştı.
Taşçı ayrıca, denetimde tarihi geçmiş olduğu belirtilen ürünlerle ilgili olarak 7 adet sucuğun 26 Ağustos 2026 tarihinde son tüketim tarihinin geçtiğini, tarihi geçen ürünlerin iade edilme hakkının bulunduğunu savundu.
Eleştirinin ardından bu kez ruhsat denetimi
Taşçı’nın Başkan Ulupınar’a yönelik sert açıklamalarının ardından Devrek Belediyesi tarafından Devrek Devlet Hastanesi Kantini’ne ilişkin yeni bir açıklama yapıldı.
Belediyenin sosyal medya hesabından kamuoyuna duyurulan açıklamada, Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimde kantinin İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı bulunmadığının tespit edildiği belirtildi.
Belediyenin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Zabıta Müdürlüğümüz ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Devrek Devlet Hastanesi Kantini’nde gerçekleştirilen denetimler sonucunda, işyerinin İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı bulunmadığı ve faaliyete başladığı tarihten bugüne kadar ruhsat başvurusunda bulunmadığı tespit edilmiştir.
Konuya ilişkin gerekli yasal işlemler başlatılmış olup, ruhsat işlemlerinin tamamlanmaması halinde işyeri mühürlenerek faaliyetten men edilecektir.
İlçe genelinde ruhsatsız işyerlerine yönelik denetimlerimiz kararlılıkla devam edecektir.”
Neden bugüne kadar denetlenmedi?
Devrek Devlet Hastanesi Kantini’nin İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı bulunmadığı, belediyenin açıklamasına göre işletmenin faaliyete başladığı tarihten bugüne kadar ruhsat başvurusunda dahi bulunmadığı halde, bu durum neden bugüne kadar yapılan denetimlerde ortaya çıkmadı?
Özellikle kantin işletmecisi Mustafa Taşçı’nın, tarihi geçmiş ürünler nedeniyle uygulanan cezanın ardından Belediye Başkanı Özcan Ulupınar’ı sert sözlerle eleştirmesinden kısa süre sonra ruhsat konusunun gündeme gelmesi, kamuoyunda çeşitli soru işaretlerine neden oldu.
Ruhsatsız olduğu belirtilen bir işletmenin neden daha önce denetlenmediği ve ruhsat eksikliğinin bugüne kadar neden tespit edilmediği merak konusu oldu.




