Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ve İYİ Partililer arasında çıkan silahlı saldırı olayında detaylar netleşmeye başladı.

Personeline yaptığı taciz ve cinsel istismar suçları nedeniyle halen yargılaması süren Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş’ın beylik tabancası ile küçük oğlu N.D.’ı azmettirerek İYİ Partili Meclis Üyesi Sedat Taşdelen ve kayınçosu Mevlüt Erol’a vurdurmaya çalıştığı ileri sürüldü.

Beldede mafya ve suç örgütleriyle birlikte hareket eden İYİ Partili Gülüç Belediye Başkanı Demirtaş’ın akşam saatlerinde Belediyeye ait sosyal tesislerde akrabalarının da karıştığı silahlı kavgada İYİ Partili Meclis Üyesi ve akrabasına yönelik “Vurun” emri verdiği, bunun üzerine küçük oğlu N.D.’nin 5 el ateş ettiği öğrenildi. Silahın ise Başkan Demirtaş’a ait ruhsatlı silah olduğu öğrenildi.

İYİ Parti Gülüç Belediye Meclis Üyesi Sedat Taşdelen ve kayınçosu olan Mevlüt Erol’a yönelik açılan silahlı saldırının ardından Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’ın olayın yaşandığı kafeteryada çalışan personellerin telefonlarını toplattığı, kamera kayıtlarını ise sildirmeye çalıştığı belirtilirken Kdz. Ereğli Emniyet Müdürlüğü yetkililerin olayı örtbas etmesi için hatırlı isimleri devreye soktuğu ileri sürüldü.

Yargılanan personele İdari Soruşturma açılıyor... Yargılanan personele İdari Soruşturma açılıyor...

31 Mart Mahalli seçimleri öncesi AK Partili Belediye Meclis Üyesi Atilla Tarık Semiz’in evine arama izni olmadan operasyon düzenleyen Kdz. Ereğli Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile yakın teması bulunan Başkan Demirtaş’ın tüm delilleri ortadan kaldırarak olası bir yargılamanın önüne geçmeye çalıştığı iddia edilirken, Zonguldak Valiliği ve Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü’nün adeta suç örgütü kuran Demirtaş hakkında nasıl bir soruşturma yürüteceği merak konusu oldu.

Ne olmuştu?

İyi Parti Belediye Meclis Üyesi Sedat Taşdelen’in kayınçosu Mevlüt Erol, İYİ Partili Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş ve kardeşi Okan Demirtaş’ın kafasını ıstakayla yardığı, Başkan Demirtaş’ın oğlu Berke Demirtaş’ın da aldığı yumruklar sonrası gözünden yaralandığı öğrenildi. Olayların iç hesaplaşma nedeniyle çıktığı tahmin ediliyor.

İddiaya göre; Kdz. Ereğli 5. Asliye Ceza Mahkamesi’nde taciz ve nitelikli cinsel istismar suçundan yargılanan İYİ Partili Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş, oğlu Berke Demirtaş,  kardeşi Okan Demirtaş, İYİ Parti Gülüç Belediye Meclis Üyesi Sedat Taşdelen ve  kayınçosu Mevlüt Erol’un Gülüç Belediyesine ait kafeteryada buluştu.

İlerleyen saatlerde İYİ Parti Gülüç Belediye Meclis Üyesi Sedat Taşdelen’in kayınçosu olan Mevlüt Erol ile Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş ve kardeşi Okan Demirtaş ile tartışmaya başladı. Sözlü başlayan kavganın ardından Mevlüt Erol’un okey ıstakasıyla Başkan Demirtaş’ın kafasını yardı. Çıkan arbedede Belediye Başkanı’nın kardeşi Okan Demirtaş’ın da kafasının yarıldığı, oğlu Berke Demirtaş’ın ise yumruk darbeleri aldığı iddia edildi.

Belediye Başkanı Demirtaş’ın talimatı ile çıkan yumrukla kavganın ardından Belediye kafeteryasında çalışan personellerin cep telefonlarının toplatılarak resim çekilmesini engellediği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi