Zonguldak 1. Amatör Lig’den Deplasmanlı Süper Amatör Lig’e yükselme play-off  final A Grubu’nda Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği ile Üzülmezspor şampiyonluk maçında karşılaştı. 

Çaycuma Sentetik Saha’da oynanan İlk maçta rakibini  4-0 mağlup eden Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği, ikinci maçta da  bugün Fener Sentetik sahada karşılaştığı Üzülmezspor’u 2-1 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etti.   

İki maçta da Üzülmezspor’u mağlup ederek şampiyon olan Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği, 2023-2024 sezonunda Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig’de mücadele edecek. 

Üzülmezspor’u 4-0 ve 2-1’lik skorlarla mağlup ederek şampiyon olan ve Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig’e yükselen Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği, maçın ardından futbolcular, teknik heyet, Kulüp Başkanı Necdet Tıskaoğlu, yönetim ve taraftarlar şampiyon olmanın sevincini yaşadılar.

Oynanan bu final maçı sonrasında ise kupa törenine geçildi. Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği, şampiyonluk kupasını  Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel ve ASKF Başkanı Kemal Demir’in ellerinden aldılar. 
Kupa törenine ise  Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, ASKF Başkanı Kemal Demir, TUFAD Zonguldak Başkanı Ahmet Birdal ve Saha Komiserleri Derneği Bülent Tuna yer aldı. 

Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği’ne mağlup olan Üzülmezspor ile  B Grubu’nda Gökçebeyspor’a yenilen Beycuma Cezaevispor ekstra final maçında yine çift maç eleme usulü ile karşılaşacak. Kazanan takım 3. Takım olarak Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lige yükselecek. 

Editör: TE Bilisim