CHP karşısında görmek istediği adayı buldu. Yapılan anketler de memnuniyetsizlik rekoru kıran Ömer Selim Alan tekrar aday olmayı başardı. Belediye binası önünde yapılan sözde karşılama töreninde samimiyetsizlik diz boyu idi.

Ak Parti teşkilatı içerisinde olan ve Selim Alan’a karşı olduklarını dile getiren muhalifler de binanın önünde yerlerini aldı ve alkış tiyatrosundan rol kaptılar.

Alanda teşkilat mensupları MHP ve ülkü ocakları teşkilatları, zorla getirilen Belediye çalışanları vardı. Aslında kadın teşkilat mensuplarından birinin elinde tuttuğu pankart Selim Alan’ın 5 yılını özetliyor gibiydi.

Pankartta ‘Semtin Abisi geliyor açılın’ diyordu. Aslında kolej ile sokak arasında kalmış gücünü koltuktan alan birinin tam tarifiydi bu tespit.

Şimdi etrafa gülücük saçan her gördüğüne abi diyen, Ali Uzun’a defalarca giderek yanımda algısı yaratmaya çalışan bir aday  karşılarındaydı. Köprünün hurdaları konusunda halkın karşısına çıkamayan arkaya saklanan aday semt abisi tavırlarına seçimi kazanarak tekrar dönmeyi hayal ediyor.

Tabi kaybettiğim gün Cumhurbaşkanımızın resmini indirirler diyerek onun da arkasına saklanmaya çalışıyor. Hurdalara cevap verdirerek İl Başkanının arkasına saklandığı gibi.

İl başkanı da konuşmasında ‘Biz Zonguldak’ın nefesinin kesilmesine müsaade etmeyeceğiz’ derken kimin nefesinden bahsetti soru işaretleri bıraktı.

Birilerinin nefes aldığı kesin ve o nefesleri kesilmesin diye verdikleri mücadelede gözler önünde. Rencide edilenler hakaretlere uğrayanlar tepeden bakılıp ayar verilenler de nefes almak istiyor artık sayın Başkan.

Yaptığı konuşmada partimizin abisine teşekkür ediyorum diyerek ‘beni o aday yaptı’ algısı vermeye çalışan, bir gün sonra Ali Uzun ziyaret fotosu ile yine beni destekliyor algısı vermeye çalışmak tam tilki kurnazlığı ile verilmeye çalışılan bir algı.

Ama artık herkes tanıyor biliyor ve algıda seçicilik var.

CHP en çok da buna güveniyor 5 yıl boyunca Zonguldaklıların Başkanın nasıl olduğunun anlaşılmış olması en büyük silahları.

‘İl başkanı derdimiz Selim Alan değil’ hizmet diyerek zaten oda Selim Alan’ın defolarını ortaya koymuş oluyor.

Yani ‘Bunu sevmiyorsunuz ama olsun siz oy verin hizmet yapacağız’ diyor.

İyide birileri çıkıp İl başkanına ben oy vereyim Başkan bize ukalalık yapmaya devam etsin, tepeden baksın, racon kessin, tespih sallasın öylemi demez mi?

İl başkanına sana neler yaptı nasıl unuttun demez mi?

Selim Alan ile kimsenin meselesi yoktu herkesle kendi meselesini kendisi yarattı.

Herkes ektiğini biçecek.

Ak partide olup başkanın yanında gezen onunla seçim çalışmasına katılan yüzüne gülen korkuttuğu insanların oyunu alabilirse Selim Alan önceki seçimde aldığı oya yaklaşabilir.

Konudan bağımsız olarak Hastane yolu neyi bekliyor bu arada bu kadar becerikli başkan neden anında yapmaz onu da merak ediyoruz.