Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı Maden Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) raporu doğrultusunda TTK Armutçuk Müessesesi'nin çeşitli nedenlerden dolayı kapatılmasına yönelik TTK Genel Müdürlüğü’ne resmi yazı yazıldığı haberi TTK içerisinde bomba etkisi yarattı.

MAPEG tarafından TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü’nde üretimin durmasına yönelik kuruma resmi yazı yazdığı önce inkar edildi. Sonra bunun saklanamayacağı düşünülerek önce TTK ardından GMİS tarafından açıklama yapılmak zorunda kalındı.

TTK açıklamasında ‘ 20.03.2024 tarihinde bazı basın yayın organlarında MAPEG tarafından Kurumumuza Armutçuk TİM'in kapatılması için yazı gönderildiği şeklinde haberler yayımlanmıştır.

 Armutçuk Taşkömürü İşletme Müessesimizde habere konu sorun çözülmüş olup Müessesemiz normal çalışma düzeninde faaliyetlerine devam etmektedir’ denildi. Habere konu sorun neydi, nasıl çözüldü bundan hiç bahsetmeyen olayın üstünü kapatmaya çalışıldığı izlenimi veren bir açıklama. Genel müdür ya herkesi saf sanıyor yada kendisi saf.

 Seçime günler kala TTK’ya bir müessese müdürlüğünün kapatılması ile ilgili yazı geliyor. Bunun şehirde nasıl etkisi olur düşünebiliyor musunuz?

Ardından GMİS tarafından bir açıklama geldi.

GMİS “MAPEG tarafından TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü’nde üretimin durmasına yönelik kuruma resmi yazı yazdığı kamuoyunda yer almıştır. Söz konusu yazıyla ilgili yapılan görüşmeler ve incelemeler neticesinde böyle bir yazının MAPEG tarafından kuruma geldiği ancak daha önce üretimi onaylanan ve herhangi bir sorun bulunmayan TTK Armutçuk Müessesinin üretim yapmasında bir engel olmadığı, yazının yanlışlıkla yazıldığı anlaşılmış olup, MAPEG tarafından kuruma Armutçuk Müessesinin üretime devam etmesi konusunda herhangi bir engelin bulunmadığına yönelik yeni bir yazı gönderilmiştir’’ şeklinde bir açıklama yaptı.

 MAPEG yani Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü yazıyı yanlışlıkla yazmış.

Yerseniz.

Koca Genel Müdürlük bir başka Genel Müdürlüğü yanlışlıkla falan müessesenizi kapatın diye bir yazı gönderecek olacak iş mi?

O yazının altında kaç kişinin imzası vardır kaç kişinin kontrolundan geçer sayın yetkililer bilmiyor musunuz?

O şekilde yanlışlıkla bir yazı yazılır mı?

Bu yazı gerçekten geldiğine göre, habere konu yazıdaki sorun çözüldü şeklinde TTK açıklaması olduğuna göre kapatın yazısının geldiği kesin.

Şimdi şeytanın avukatlığını yapalım.

Bu yazı gerçekten alınmış bir karar ise, TTK yazı eline ulaştığında panikledi ise, Seçime birkaç gün kala bunun duyulmasının olumsuz etkisi de olacağı düşünülerek, hatta siyasilerde devreye girerek yazının en azından şimdilik düzeltilmesi istendi ise günü kurtarmak için yazıyı yanlışlıkla yazdık şeklinde yeni bir yazı ile konu rafa kaldırıldı ise sizce seçim sonrası müesseselerin kapatılması gündeme düşer mi?

Senaryo mantıksız mı?

Bakın TTK sorun giderildi diyor. Yanlışlıkla yazılmış diye ağzına bile almıyor. GMİS yazı yanlışlıkla yazılmış diye açıklama yapıyor. Sorun yok çalışma devam ediyor diyorlar ikisi de.

Bu yanlışlıkla yazılmış diye geçiştirilecek bir konu değil. Eğer bir karar alınmışsa seçim sonrası sürprize hazır olması gerekiyor sendikanın.

Çünkü Kurumun başına gelen ve Bakan tarafından da hata olduğu anlaşılan Genel müdürün kurumun müesseselerini savunabilecek bilgi, ikna kabiliyeti ve liyakati söz konusu bile değil.

Önce sadece Armutcuk diye başlar bu olaylar. Armutcuk TTK için sarı öküzdür.

GMİS uyanık olmalı, dikkatli olmalı ve birlik içinde olmalı.