TTK yönetimi gün geçmiyor ki eleştiri almasın yada yaptığı yanlışlar ortaya çıkmasın.

Bilindiği gibi geçtiğimiz sene Ak parti milletvekillerinden önemli eleştiriler alan yan gelip yatmakla suçlanan TTK yönetimine eleştiriler kervanına işçi sendikası da katıldı.

Kurum ile ilgili önemli konularda bütün açıklamalar uzunca bir süredir bilgilendirme GMİS tarafından yapılıyor.

Kurum yetkililerinin sessiz kalması alınan kararlar konusunda kamuoyuna bilgi verme konusundaki eksiklik anlaşılamaz bir hal almış durumda.

Sendika sanki işveren gibi alınan kararları duyuruyor, bürokrasinin yapması gerekenleri yaparak bu eksikliği gidermeye çalışıyor.

Sayıştay raporlarına rağmen  4 yıl boyunca Amasra ocağının havalandırmasını değiştirmeyi beceremeyen bu yönetimin içerisinden üstelik maden mühendisi de olmayan birinin Genel müdür yapılması Zonguldaklı siyasiler için önemli bir handikap olarak yerini aldı.

Aynı yönetim ve atadıkları Müessese müdürü 1 yıldan fazla süre geçmesine rağmen ocaktaki yangını söndürme becerisini hala gösterememiş durumda.

Son olarak işçi alımı konusunu da yüzüne gözüne bulaştırması sebebiyle eleştirilerin odağında yer alıyor.

Siyasiler aday derdine düşmüş durumdayken bu kez eleştiri en yakından geldi.

İşçi alımı sürecinin uzaması ile ilgili eleştirilerde bulunan Hakan Yeşil, yedeklerden çağrılması gereken işçilerin henüz çağrılmadığını belirterek "Genel müdürlük makamları bu konularda biraz ağır davranıyor, biz de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

Burada en önemli şey yedeklerin hala çağrılmamış olması çünkü; sağlık muayenelerinden ve güvenlik soruşturmasından  geçemeyen arkadaşlarımızın yerine yedeklerini çağırması bekleniyor. Şu an kamuoyundaki algı o yönde. Bizim de talebimiz bu yönde çünkü; Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan 2023 yılı itibariyle 309 arkadaşımız emekli oldu. Henüz 2024’ün birinci ayında Türkiye Taşkömürü Kurumundan 127 arkadaşımız bugün itibariyle kurumdan ayrıldı. Devam eden süreçte de sürecin bu kadar uzatılması  çok da doğru olmadı. Genel müdürlük makamları bu konularda biraz ağır davranıyor, biz de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz, Amasra'daki sayının artırılması ve Amasra müessesemizin tekrar eski haline dönmesi için elimizden geleni yapıyoruz" dedi

Görüyor musunuz durumu?

Sendika, yani çalışanlar, yönetim ağır davranıyor biz elimizden geleni yapıyoruz diyor.

İşçi almayı bari becerin bu kurumun bu hale düşmesi yakışmıyor.