Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkan Vekili Hakkı Güney, CHP içindeki kurultay çağrısı ve Zonguldak’ta belediyenin sürdürdüğü çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Kurultay’ın gerçekleşse bile yerel seçimlerden sonra olması gerektiğini söyleyen Güney, Belediye ile de uyumlu çalışacakları bir dönemin de başlayacağını belirtti. Güney’in açıklamaları şöyle:

 “Arkadaşlarımızın başlattığı imza dönemi devam ediyor. Bunun sonucunu da şu anda söylememiz mümkün değil. Ama Genel Başkanımızın işaret ettiği değişim parti içindeki değişimdir. Bu Pazartesi’nden sonra parti içinde veya genel merkezimizde bir değişim rüzgarı kendisinin ifade ettiği gibi gerçekleşebilir. Kongre beklentisi ile ilgili ise şu anda bir şey diyemiyorum çünkü örgütlerin şu anda yerel seçimlere hazırlanma pozisyonu var. Genel Kongreyi tekrar yaşamak bu seçimler öncesi örgütleri biraz yorar diye düşünüyorum. O yüzden kongreyi yakın görmüyorum.”

 Zonguldak Belediyesi’nin çalışmalarını da yerinde incelediklerini ve takip ettiklerini söyleyen Güney; “Geçen günlerde Belediye Başkanımız ile birlikteydik. Belediyemizin yaptığı işlerin takipçisiyiz. Başkanımız ile birlikte inceleme ve çalışmalara gidiyoruz. İki gün önce gene başkanımız ile birlikte Yeşil Mahalle ve Yeni Mahalle, Uğur Mumcu Kavşağı ve de Fulya Sokak gibi yerlere gittik. Güzel çalışmalar yapılmış. Halkla bütünleştik. İnsanların ve muhtarlarımızın teşekkürlerini gördük. Partili Belediyemizin Zonguldak’ta insanlara ne kadar yardımcı olduklarını gördük. Tabi ki bizim burada yaptığımız işleri halkımıza anlatmamız lazım. Halkımıza anlattığımız sürece CHP Belediyesi olarak gene bu önümüzdeki seçimlerde halkımızın teveccühünü alacağızdır.”

Editör: TE Bilisim