Elmas TV’nin gazipaşa’da Zonguldak belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın katılımı ile yaptığı canlı yayında ÇATES’le ilgili gelen soruya verilen yanıt şaşkınlığa neden oldu.

Yayın esnasında haftalık Hürdüşün Gazetesi Sahibi Lokman Gül’ün ÇATES Termik Santrali’nin ne zaman açılacağını sorması üzerine Milletvekili Hamdi Uçar’ın sözleri şaşkınlık yarattı.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın TBMM’de sürekli bu konuyu kaşıdığını anlatan Milletvekili Uçar, corona virüsü nedeniyle personelin santrale gidip gelemeyeceğini söyledi.

İşte Uçar’ın ÇATES konusundaki sözlerinden satır başları;

ÇATES’le İlgili açıklama yapacak en son kişi Deniz Yavuzyılmaz’dır. Parlamentoda en çok ÇATES’i kaşıyan kendisidir. Elbetteki bizde vatandaşımızın kirli havayı solumasını istemeyiz. İşletmelerin buna hassasiyet göstermesini istiyoruz.

Evet kapatıldı, süresiz kapatıldı. Bakanlığın talimatlarını yerine getirin bunu açacağız dediler.

Sadece burada çalışan 500 kişi değil, bu işletmeye kömür veren bir çok işletmemiz var dedik. Bu raporu Enerji Bakanına ilettiler.

Deniz Yavuzyılmaz olayı sürekli kaşıyarak politize etmeye çalışıyor.

Şu anda hassas bir dönemindeyiz, ilçeden ilçeye geçiş yok. Zaten izin verilmiyor. Açılsa personel nasıl gidip gelecek? Mevcutta çalışan santralde zorlanıyor.

Editör: TE Bilisim