Eski bir hikaye: Rum değirmencinin kızları Eski bir hikaye: Rum değirmencinin kızları

Vatandaş kasaba, bakkala,manava borcunu ödeyemediği için utancından gideceği yere arka sokaklardan giderken ; Belediyeye 1 milyar borç takıp giden eski belediye başkanı caddede tavla oynadı, iyi mi ! .

2024 bütçesi 2 milyar olduğuna göre; 5 yıl süre ile ortalama (bugünkü değeri ile ) toplam 10 milyarın üzerinde bütcesi olan belediyeye sahip olduğu anlaşılıyor. Buna rağmen, Zonguldak’ta ortada tamamlayıp da yaptığı bir şeyin gözükmemesi ise bu paraların nereye gittiği merak konusu oldu ! Üstelik bu rakamlar bir önceki dönemde tartışmalara neden olan , ihalelerde dönen rakamlar değil. İddialar kayıt dışı gelirlerle ilgiliydi.

Örneğin ; Fevkani Köprü yıkım işini 3 milyona ihale eden başkanın , belediyenin bu ihaleden kaybının, sözleşmede yazan rakamlardan çok daha yukarılarda olduğu iddia edilmişti. Üstelik bir çok iş tamamlanmadan yeni yönetime devredildi. Yeni yönetim hem bu borcu ödeyecek hem de eski başkanın şehrin göbeğinde yakıp yıktığı yarım bıraktığı işleri tamamlanacak..

Tahsin Erdem'in işi zor.

İktidar mensubu biri, Zonguldak‘a 1 milyar 153 milyon TL borç takıp sokakta tavla oynayabiliyorsa ; 10 Bin TL maaş alıp, borcunu ödeyemeyen emeklilerin , Gazipaşa Caddesinde başı dik yürümesi gerekiyor.

Yeni seçilen belediye başkanları reddi miras yapabiliyor mu ?

Bilen var mı ?

Kaynak: Hayati Yılmaz ile

Zonguldak Tarih

Editör: Haber Merkezi