Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Belediye Başkan aday adayı Mimar Fırat Birkan, Zonguldak Briç Spor Kulübü Derneği’ni ziyaret ederek başkan Kenan Çolak ve üyeleriyle buluştu. Belediye meclisinde görüşülen imar planına yönelik itirazlarla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandıran Birkan, “Belediyemizin yaptırdığı imar planına 3 bine yakın itiraz geldi. Bu çok büyük bir itiraz sayısı. Bu ne demek? Paydaşları ve halkı planlamanın içerisine sokmadığınız zaman buna herkes itiraz eder. Biz planlamada yanlışlıklar olduğunu biliyoruz, nasıl düzeltileceğini de biliyoruz. Bu yüzden bu göreve çok rahatlıkla talip olduk.” dedi.

Bakan Tunç:  Hükümet olarak daima arkasında olacağız Bakan Tunç: Hükümet olarak daima arkasında olacağız

Aday adaylığı sürecinde sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerini sürdüren CHP Zonguldak Belediye Başkan aday adayı Fırat Birkan, Zonguldak Briç Spor Kulübü Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette dernek başkanı Kenan Çolak ve dernek üyeleriyle bir araya gelen Birkan, belediye yönetim planını anlatarak soruları cevaplandırdı. Birkan, birlikte yönetimin başarı örneklerini, çalışma sistemini, halk ve sivil toplum kuruluşlarının acil yapılmasını talep ettiği önerileri ve planladığı projelerini anlattı. 
Sivil toplum örgütlerine ziyaretlerini sürdüreceğini ifade eden Birkan, “Plan ve proje çalışmalarına hız verdiğimiz bugünlerde partimizin ön seçimi öncesi kıymetli üyelerimizle bir araya geliyoruz. Tüm üyelerimize ulaşarak yönetim planımı anlatmaya, görüş ve önerilerini almaya özen gösteriyorum. Aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarını ve derneklerimizi de ziyaret etmeye devam ediyorum. 

‘PAYDAŞLARI VE HALKI PLANLAMANIN İÇERİSİNE ALACAĞIZ’
Bugün belediyemizin meclis toplantısında gündemin 6’ncı maddesinde Revizyon¬ İlave Nazım ve Uygulama İmar Planlarının askı süreci sonrasında değişen kısımlarına yapılan itirazlar görüşüldü. Bu gündem maddesi İmar Komisyonu'na havale edildi. Belediyemizin yaptırdığı imar planına 3 bine yakın itiraz geldi. Bu çok büyük bir itiraz sayısı. Bu ne demek? Paydaşları ve halkı planlamanın içerisine sokmadığınız zaman buna herkes itiraz eder. Ben mimarlar odası yönetimindeyken başkanımız açıklamalarını ve itirazlarını yaptı. Eksiklikleri dile getirerek yanlıştan dönülmesini talep etti. Gelin bu yanlıştan dönün bu işi düzeltelim dedik. İtirazlar dikkate alınmayınca süreç bu zamana evrildi. Biz planlamada yanlışlıklar olduğunu biliyoruz, nasıl düzeltileceğini de biliyoruz. Bu yüzden bu göreve çok rahatlıkla talip olduk. 
Her şeyden önce planlama çok önemli. Bir şehri ve bir beldeyi yada şirketi iyi yönetmek yada kurtarmak doğru planlamadan geçiyor. Doğru planlama yaparsanız her şey onun üzerine kuruluyor ve doğru yürüyüşlerle gidiyorsunuz. 
Bir eylem planı hazırladık. Muhtarlarımız ile görüşüyoruz, uzun süredir sivil toplum kuruluşlarını geziyoruz, pazarda geziyoruz. Halktan geri dönüşlerle hazırladığımız eylem planımız var. Bu eylem planımızı şimdi projelendirmeye başladık.  Ekibimiz çalışıyor. Biz hep şunu söyledik. Ben değil biz yapacağız. Bu yola çıktığımız ilk gün ne dediysek bugün de aynı şeyi diyorum. Bu kamuoyunda o kadar çok ilgi gördü ki sağ olsun vatandaşlarımız, üyelerimiz bizlere güvendi ve şu an birlikte proje çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Halkımız ne talep ediyorsa bizde belediye olarak onu yapacağız. İnsanlar belediyeye geldiğinde makama rahatlıkla girebilmek istiyor. Biz bunlardan derslerimizi çıkardık, notlarımızı aldık. İnşallah üyelerimizin desteğiyle aday olduktan yönetime geldiğimizde bu şekilde yönetim uygulayacağız.”

Editör: Haber Merkezi