Cumhuriyet Halk Partisi, Çaycuma ilçesi’nde bir seçim mitingi düzenledi. Mitinge CHP Milletvekili Adayları Deniz Yavuzyılmaz, Umut Başoğlı, Çiğdem Şekerci, çok sayıda parti yöneticisi ve vatandaşlar katıldı.

Yoğun katılımla geçen mitingde Çaycuma’dan politikalarını anlatan milletvekilleri adayları Zonguldak ve ülke sorunlarına ilişkin konuşurken, sandıklara sahip çıkma çağrısında bulundular.

Çiğdem Şekerci; “Kara bulutları dağıtmaya geliyoruz”

Kürsüye davet edilen CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Çiğdem Şekerci; “Kara bulutları dağıtmaya geliyoruz. 24 Haziran Pazar günü sandıklarımıza sahip çıkıyor muyuz Çaycuma? 24 Haziran’da Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı ve CHP’nin iktidarı için tamam mı Çaycuma? Çaycumalı gönüldaşlarım, 16 yıldır Zonguldak’ın elinden alınanları geri almak, Filyos Projesini hayata geçirmek, TTK’yı tekrar canlandırmak için geliyoruz. Bize, bu genç kadroya inandığınız için teşekkür ederim.” dedi.

Deniz Yavuzyılmaz; “Bu gün 16 yıllık bir iktidarın yıkılışına bir gün kaldı”

Şekerci’nin ardından konuşan CHP Zonguldak 2. Sıra Milletvekili adayı Deniz Yavuzyılmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bu günü hep beraber hatırlayacağız. Bu gün 16 yıllık bir iktidarın yıkılışına bir gün kaldı… 7 haziran seçimlerinde bir rüzgar vardı. 1. İnönü savaşıydı bu. Hakkımız sandıkta yendi, ama umudumuzu yitirmedik. Güçlenerek çıktık. Kasım seçimlerinde 2. İnönü savaşını verdik, yılmadık, mücadele ettik. Şimdi ise büyük taarruzu veriyoruz. 24 Haziran günü hepimize çok görev düşüyor. Gerekirse o gece, gerekirse 25 Haziran sabahına kadar, gerekirse Temmuz ayına kadar sandıklarımıza oylarımıza sahip çıkalım ve bu memlekette bu iktidarı nasıl devireceğimizi, iktidarımızı kuracağımızı herkese göstereceğiz. Bana daha önce dediler ki ‘Deniz umudunu hiç kaybetme. Umudumu hiç kaybetmedim, umudunuzu hiç kaybetmediniz. Burada Umut Başkanımız var onu da Ankara’ya getireceğiz, beraber Ankara’ya gideceğiz. Buradaki herkes ve burada olmayan herkes şunun farkında olsun ki Türkiye’de değişim önüne geçilemez şekilde başlamıştır. CHP’nin iktidarının ve Muharrem İnce’nin ayak sesleri geliyor.”

Umut Başoğlu “Dolarla yarışan, bizim de soğanımız var!”

Son olarak söz alan CHP Zonguldak 3. Sıra milletvekili adayı Umut Başoğlu; “Bu gün Çaycuma bu kadar güzel, neşeli… Bir anda alelacele bir ay içine sıkıştırılan, Ramazan gibi ibadet ayına sıkıştırılan seçim çalışmalarına zorlandık. Bu güne kadar bir insanın, ekibin yapabileceği her şeyi yapmaya çalıştık. Baktığımızda her nereye gidersek gidelim şunu görüyoruz; memleketin ekonomisi dibe vurmuş. Ben köyde doğup büyüyen bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Köylerde sadece emekli var. Gençlerimiz burada değil. Ambar bitti. Artık siyaset yapacak, düşman yaratacak bir yer kalmadı. Şunu net anlamda söylüyorum. Ekonomik göstergeler kötü durumda. Doların 4.75, Euronun 5.5 olduğu bir ülkeyi şu anda yaşıyoruz. Üzülmeyin… Dolarla yarışan bizim soğanımız var! Bakın arkadaşlar, ekonomi… Bu işler ‘Eeeyyy’ demekle olmuyor! Ekonomi… Bugün Zonguldak’ta 143 bin emekli var. Emeklimiz birinci krediyi kullandı, ikinci krediyi kullandı, üçüncü krediyi o iki krediyi ödemek için krediyi kullandı. Artık emekli bankaların pençesinde… Kahvede oturuyor artık yanıma kimse oturmasın diye bakıyor. Gençler nerde? İstanbul’da, Tekirdağ’da, Gebze’de, Silivri’de… Kahve kuracakmış ya, orada Zonguldaklılar kahveler kurdular arkadaşlar. Kim yaptı bunları? 16 senedir iktidar olan, 3 milletvekili ile temsil edilen, her istediğini yapabilen iktidar yaptı.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim