Zonguldak'ta istavrit bolluğu: Oltasını alan limana koştu... Zonguldak'ta istavrit bolluğu: Oltasını alan limana koştu...

Gençlik alanında gerçekleştirdiği çalışmalar ile adından söz ettiren Sivil Yaşam Derneği (SİYAMDER) ve Zonguldak da yaptığı tüm çalışmalarıyla adından bahsettiren Genç Kızılay Zonguldak ortaklığında , Türkiye’de sivil toplum algısını baştan aşağı değiştirmek hedefi ile hazırladığı ‘Çekirdek Eğitim Programı’nın (ÇEP) eğitimini 2-3 Aralık tarihleri arasında Kızılay Toplum Merkezinde gerçekleştirdi.
Sivil Toplum alanında bilinçli bir gönüllü olmak isteyen 31 kişilik bir ekip, Hakan Ekinci ile birlikte 2 gün süren kapsamlı bir eğitim gerçekleştirdi. Eğitimde, sivil toplumu ve gençleri merkeze alan çeşitli oturumlar, grup çalışmaları, sunumlar ve görevler ile hem eğitici hem de eğlenceli anlar yaşandı.
Gençler için gençlerle diyerek yola çıkan ve 16-29 yaş arasındaki gençler tarafından yönetilen Sivil Yaşam Derneği’nin geliştirdiği ve 2016 yılından bu yana Türkiye’nin 48 farklı şehrinde 4000’in üzerinde gence dokunmuş olan Çekirdek Eğitim Programı, barındırdığı 4 modülü ile sivil toplum alanında yeni olan gençlere bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor. Yaygın eğitim tekniklerinin ve akran yaklaşımlı eğitim modelinin kullanıldığı eğitimde gençler, sivil toplum alanında ihtiyaç duydukları bilgileri yine gençlerden öğreniyor.

Editör: Haber Merkezi