3 Aday adayının ön seçime girme kararına ilk tepkiyi göstererek CHP İl Başkanlığı'na dilekçe veren 22. Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın'ın başlattığı parti içi demokrasi mücadelesine ön seçim dışı bırakılan aday adayları İsmail Eşref, Atınç Kayınova, Turgut Aydın ve Zeki Günalp'te dilekçe vererek tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)’de parti meclisi 3 Adayla ön seçime girme kararı almıştı. Ön seçimde Harun Akın, Fırat Birkan ve Tahsin Erdem yer alacaktı. Ancak bu duruma ilk tepkiyi Harun Akın göstermiş, ardından Fırat Birkan ve Tahsin Erdem'de  7 adaylı ön seçim olması için dilekçe vermişti.

Kayınova; 7 Adaylı ön seçim istiyoruz'

CHP Meclis üyesi ve Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Atınç Kayınova, “7 Adaylı ön seçim olmasını istiyoruz. Diğer arkadaşlarla biz katılmak istiyoruz diyeceğiz. Kararı il başkanımıza bırakıyoruz. Ben genel merkezin böyle bir karar verdiğini düşünmüyorum. Ön seçim kararın parti meclisinden çıkacağını düşünmüyorum. Ön seçim yazısı olduğunu iddia ediyorum. 7 kişi olarak biz ön seçime gireceğiz. Bu kararın kimin verdiğini öğreneceğiz”dedi.

Eşref; Benim seçmenim sandığa gitmez’

Bakan Tunç:  Hükümet olarak daima arkasında olacağız Bakan Tunç: Hükümet olarak daima arkasında olacağız

CHP Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Eşref , “Şimdi adayım. Ben şöyle bir taradım. Halkın çok yoğun talebinde benim aday olmam istendi. Ben makam peşinde değilim. 2014’de adayım. Bunu partimiz görmediyse şunu kabul etmiştir. 3 kişiyi ön seçimi kabul edenler Cumhuriyet Halk Partisini kaybetmesini isteyenlerdir. 3 Aday Adayımız tabi ki Bizim için değerli. Ben 3 adayın içerisine giremeyecek birimiyim? Takdir partimin. Zonguldak’ta 3 kişi ile ön seçim yapılırsa benim seçmenim sandığa gitmez”diye konuştu.
 

Demokrasi mücadelesini Harun Akın başlatmıştı...

Zonguldak Belediyesi için aday adaylığı başvurusu yapan 7 ismin de ön seçime katılması çağrısında bulunanan Harun Akın; 

"CHP Parti Meclisi’nin 21/12/2023 tarihli Zonguldak İli Belediye Başkan Adayı’nın belirlenmesine yönelik olarak almış olduğu, halihazırda 7 aday adayı bulunmasına rağmen, içlerinde benim de bulunduğum 3 adaylı bir önseçim yapılması kararına dair endişelerimi gün içerisinde dile getirmiştim. Konuyla ilgili yapmış olduğum açıklama sonrasında, parti üyelerimizden aldığım yoğun telefon ve mesajlarda, benzer rahatsızlığın parti üyelerimizin çoğunda da mevcut olduğunu gördüm.

7 Adayın ön seçime girmesi için başvuruda bulanacağım

Bu doğrultuda, hiç zaman kaybetmeden 23/12/2023 (yarın) tarihinde Genel Merkezimize gönderilmek üzere, partimiz Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı’na giderek, 30/12/2023 tarihinde yapılması planlanan önseçime, halihazırda müracaat eden 7 aday adayının hepsinin katılması gerektiğine dair başvuruda bulunacağımı sizlerle paylaşmak istiyorum.Partimize, şehrimize gerçek bir demokrasi şöleni yaşatmak ve yerel seçimler öncesi parti örgütümüz nezdinde tam anlamıyla birlik ve bütünlüğü sağlamak adına yarın yapacağım bu başvuruya, başta benimle beraber önseçime girme hakkı tanınan diğer 2 aday adayı arkadaşım olmak üzere, önseçim hakkı elinden alınan diğer 4 aday adayı arkadaşımı ve bu antidemokratik kararı içine sindiremeyen tüm partililerimizi destek için Merkez İlçe parti binamıza davet ediyorum. Gelin hep birlikte Zonguldak’a hasret kaldığımız gerçek bir demokrasi şöleni yaşatalım."

Editör: Haber Merkezi