CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, CHP Grup Başkan Vekili Dr. Atınç Kayınova, Belediye Meclis Üyeleri Bahattin Arı, Ozan Demirtaş ve Kenan Ekiz ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek Fevkani Köprüsü yıkım ihalesinde meydana gelen yolsuzlukla ilgili ilk kez konuştu.

İhaleyi yapan Zonguldak Belediyesi’nden Köprüden çıkan hurda tonajının net bir şekilde açıklanmak yerine 1.200, 1.500, 1.800 ton olarak ifade edilerek kamuoyunun yanıltıldığını söyledi.  

Fevkani Köprüsü’nün yıkımı ile ortaya çıkan hurda çeliklerin Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol’un 5.800 hurda ile 63 Milyonun kimin cebine gittiğine yönelik açıklamalarının ardından ana muhalefet partisi Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural günler sonra ‘Zonguldak’ın hurdası da, köprüsü de değerimizdir” açıklamasında bulundu.

2. Zonguldak Genel Ticaret Fuarı'nda buluşalım... 2. Zonguldak Genel Ticaret Fuarı'nda buluşalım...

Hurda tonajı net olarak önümüze konulamıyor!

Dural, “Köprüdeki ihalenin ihale yapılış şeklinin doğru olmadığını net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Burada yapılması gereken tonajın bir kere şeffaf, açık hesap verilebilir bir şekilde tonajın, köprüdeki hurda tonajının, çelik tonajının çok daha öncesinde net bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunulması gerekiyordu. Bu maalesef yapılamadı. Kamuoyu bu konuda yanıltıldı. Buradaki tonaj konusunda kamuoyu herhangi bir net bir bilgiye sahip değil. Belediyedeki 1.200 ton başlıyor, 1.200 ton, 1.500 ton, 1.800 ton. Şeklinde ifadeler söz konusu. Ama burada 4 Bin, 5 Bin tona kadar çıkabileceği söyleniyor. Elimizde net bir veri yok. Bu verilerin bir şekilde araştırılması, incelenmesi gerekiyordu. Bunun işte bu firmayla iyi bir şekilde görüşmeler yapılmalıydı, Türkiye Taşkömürleri Kurumuyla yapılmalıydı. Bunun net bir şekilde önümüze konulması gerekiyordu. Keza net bir şekilde açık ve şeffaf bir şekilde bu tonaj bizim önümüze sunulamıyor. Sayın grup başkan vekilimiz Atınç Kayınova'nın dört kere yürütmeyi durdurmayla alakalı yapmış olduğu müracaatlar söz konusu. Grup Başkan Vekilimizin ihaleyle alakalı yine suç duyurusu söz konusu. Burada herhangi bir bilirkişi raporunun da olmadığını da görüyoruz. Buradaki köprü 3 Milyon 450 Bin TL+ KDV'ye ihale edilmişti. Burada yapılması gereken kademeli bir şekilde firmayla kademeli bir şekilde anlaşılması gerekiyordu. Zonguldak'ın hurdası da, köprüsü de bizim değerlerimiz içindedir. Burada gerekenin yapılmadığını düşünüyoruz.” 

Elmaspark'a eksiklikler halen devam ediyor
“Cumhuriyet Halk Partisi olarak öncelikle şunu belirtmek isterim ki Zonguldak'ın taşı, toprağı, doğal kaynakları, güzellikleri kazanımları hepsi bizim ilgi alanımız içinde. Biz bunların hepsinin korunması, yaşatılması için Cumhuriyet Halk Partisi olarak elimizden gelen bütün çabayı gösterdik. Ve göstereceğiz. Halihazırda da gösteriyoruz. Bunun kamuoyu tarafından bilinmesi istiyoruz. Fevkani Köprüsü biliyorsunuz ki bir endüstriyel mirastı, bir kültürel mirastı. Aynı zamanda Zonguldak'taki trafik akışını düzenleyen, denetleyen, trafiğin doğru düzgün bir şekilde akmasını sağlayan beş kollu bir endüstri haritası tasarım harikası bir köprüydü. Tabii ki bu köprü şu anda yıkılmış durumda. Bu konudaki üzüntülerimizi bildirmek isteriz. Ve bunun dışında da biz bu köprünün yıkılmaması için Cumhuriyet Halk Partisi olarak elimizden gelen bütün mücadeleyi verdik. Şahsen biz il yönetimi olarak daha henüz mazbatamızı almadı köprü için mücadele ettik. Köprünün altındaki esnaflarımız, halkımız için gerekli mücadeleyi verdik. Sonraki süreçte de en az üç dört ve üç dört defa köprüyle alakalı bir şekilde bu eylemlerin, mücadelenin içinde olduk. Sonrasında da işte burada halkımız, esnaflarımız mağdur edilmesin diye Elmas Parkı Sayın Grup Başkan Vekilimizle beraber yönetici arkadaşlarımızla beraber ziyaret ettik. Elmas Park'taki eksiklikleri, hataları, noksanları tespit ettik. Bu konularda gerekli uyarılarımızı yaptık. Ama geldiğimiz noktada Elmas Park'taki eksiklikler hala devam ediyor. Buradaki esnaflarımız daha önce yapmış oldukları iş potansiyelinin dahi ulaşamadıklarını net bir şekilde görebiliyoruz. 

Editör: Haber Merkezi