Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, koronavirüsle mücadele kapsamında Cumhuriyet Halk Evleri’ndeki dikiş sınıfını aktif hale getirdi ve standartlara uygun maske üretimini başlattı.

Maskeler halka ücretsiz dağıtılacak, sağlık çalışanlarına ve hizmet veren kamu görevlilerine gönderilecek. Posbıyık, “Ereğli’de maskesiz kimse kalmayacak” dedi.

Kdz. Ereğli Belediyesi koronavirüse karşı maske üretimi için harekete geçti. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyet Halk Evleri’nde dikiş kursu için kullanılan odanın dezenfekte edilerek maske üretim atölyesine dönüştürüldüğünü açıkladı. Gönüllüler standartlara uygun maske dikimine başladı. Maskeler, halka ve sağlık çalışanlarına ücretsiz dağıtılacak.

HAYIRLI BİR İŞ İÇİN YOLA ÇIKTIK

Belediyeye ait Cumhuriyet Halk Evleri’ndeki maske üretim atölyesini ziyaret eden ve çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“Kdz. Ereğli Belediyesi olarak Cumhuriyet Halk Evleri’nde maske üretimine başladık. Koronavirüs  salgınına karşı koruyucu tedbirlere katkısı olması için kollarımızı sıvadık. Cumhuriyet Halk Evleri’ndeki dikiş kursu odamızı bu amaçla faaliyete geçirdik. Bir süredir hazırlık halindeyiz. Önce yemek çalışmasını başlattık çok sayıda eve, ihtiyaç sahibine yemek gönderiyoruz. Şimdi de maske üretimini başlattık. Kaymakamlıktan gerekli izinleri aldık.

Editör: TE Bilisim