CHP'den Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Fırat Birkan, “Zonguldak'ı sevgiyle kucaklayacak lidere ihtiyaç var. Partimizde ise birlik ve beraberliği sağlayarak herkesi kucaklayan, birleştiren bir adaya ihtiyaç var. Bugün gelinen noktada üyelerimiz en doğru kararı verecektir." dedi.

Fırat Birkan, neden aday adayı olduğunu, şehir yönetimi planlarını, projelerini ve partisinin ön seçim kararıyla ilgili görüşlerini paylaştı. Hizmet için göreve talip olduğunu ifade eden Birkan, hakla sosyal belediyecilik parti üyelerine ise kucaklaşma ile birlik ve beraberliğin önemi konusunda mesajlar verdi. Birkan, “Zonguldak'ı sevgiyle kucaklayacak lidere ihtiyaç var. Partimizde ise birlik ve beraberliği sağlayarak herkesi kucaklayan, birleştiren bir adaya ihtiyaç var. Bugün gelinen noktada üyelerimiz en doğru kararı verecektir. Biz aday adaylığımızın ilk gününden beri partimize gerekli olan ilacın birlik ve beraberlikten geçtiğini ifade ediyoruz. Süreci, tüm üyelerimizde görüşerek, kimseyi ötekileştirmeden küstürmeden, sevgi ve saygıyla geçirmeye çalışıyorum. Temiz siyaset, şeffaf yönetim anlayışımı anlatıyorum. Benim siyasi görüşüm halkta karşılık gördü ki anketlerde başarılı olduk. Ekibimle ile ilgili parti içi tartışmalardan ziyade Zonguldak için neler yapabiliriz onu düşünüyoruz ve planlamalar yapıyoruz. Üyelerimiz, tartışmaların ve kavgaların artısını ve eksisini çok iyi tartıyor. Birlikte mücadele edersek güçlüyüz. Üyelerimizde birlik ve beraberlik istiyor. Hedefimizin Zonguldak Belediyesi’ni partimize kazandırmak olduğunun üyelerimiz farkında. Diğer aday adayı arkadaşlarımızda bu süreci bu hedefle yürütmesi, partimizin yararına olacaktır. Ön seçime 3 aday adayı ile girilmesi kararının hemen ardından 4 aday adayımızı da aradım. Birlikte ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazır olduğuma vurgu yaptım. Bir seçime gireceğiz. Partimizi yıpratmadan, kamuoyunda olumsuz algı yaratmadan bu süreci geçirmemiz gerekiyor. Bize birlik ve beraberlik gerekirken bu şekilde bunu sağlamada zorlanacağımızı il başkanlığımıza sunduğum dilekçede belirttim. Gönlüm tüm aday adaylarıyla birlikte ön seçime girmek. Ben partim için çalışıyorum. Benim çalışmam kim hangi aday adayı arkadaşımız aday olursa ona yarayacak. Ben de zaten onun yanında olacağım ve birlikte seçimi alacağız. Bu aday ise birlik ve beraberlik ile kucaklaşmayı sağlayabilecek aday olmalı.” dedi.

"AYNI ZAMANDA SOSYAL, SEVGİ VE KARDEŞLİĞİN, BELEDİYE İLE HALKI BARIŞTIRAN BİR YÖNETİMİN MİMARI OLACAĞIZ"

Zonguldak’ta yapılanların eksik ve hatalı olduğunu ifade eden Fırat Birkan, “Şehrimizin durumu şu anda işler acısı. Trafik sorumuz var, yapılarla ilgili sorunlarımız, alt yapıyla ilgili sorunlarımız var. Önceki dönemlerde mutlaka dokunuşlar oldu. Ama biz eksik görüyoruz eksik noktaları çok. Eksik noktaları tamamlamamız lazım.

Bu şehre bir mimar lazım derken bunu da kastediyoruz. Aynı zamanda sosyal belediyeciliğin de mimarı olacağız. Biz aynı zamanda sevgi ve kardeşliğin de mimarı olacağız. Biz belediyeyle halkı barıştıran yönetiminde mimarı olacağız. Mimarı sadece meslek olarak almasın vatandaşımız. Biz bunları başaracağız” dedi.

“NASIL DÜZELTİLECEĞİNİ BİLİYORUZ”

Şuan yapılan imar planına itirazların çokluğunu hatırlatan Birkan, “Biliyorsunuz şu anda mevcut belediye tarafından yeni bir imar planı yapıldı. Yaklaşık 3 bine yakın itiraz geldi. Çok büyük bir itiraz sayısı. Paydaşları ve halkı planlamanın içine sokmadığınız zaman buna herkes itiraz eder.  Biz o zaman da Mimarlar Odası olarak yönetimindeydim ve başkanımız açıklamaları yaptı. İtirazımızı yaptık. Bakın gelin bu yanlıştan dönün, bu yanlışı düzeltelim dedik. Fakat maalesef tek adam yönetimi anlayışı tüm Türkiye'ye sirayet etti ve maalesef bizim belediyemizde de bu anlayış oldu. Dolayısıyla bu itirazlar dikkate alınmadı. Biz planda da yanlışlıklar olduğunu biliyoruz. Nasıl düzeltileceğimizi de biliyoruz. O yüzden rahatlıkla bu göreve talip olduk” diye konuştu.

"ZONGULDAK'I 2 DÖNEMDE TOPARLARIZ"

Planlamanın önemine değinen Fırat Birkan, “Her şeyden önce planlama çok önemli. Bir şehri, bir beldeyi veya bir şirketi iyi yönetmek planlamadan geçiyor. Bir planlama yaparsak her şey bunun üzerine kurulu ve doğru ilerlersek yürüyüşlerle gidiyor. Ben bu göreve gelirsem en az 2 dönem görev yapmak istiyorum. En az 2 dönem hizmet etmek istiyorum. Başlayacağım projeleri tamamlayıp üzerlerine katmak istiyorum. Ve 2 dönemin sonunda da gelecek olan genç arkadaşlarımıza yine bu görevi teslim ederek Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) bayrağını dalgalı bir şekilde bırakmak istiyorum” dedi.

"EYLEM PLANI HAZIRLADIK"

Birkan, “Bir acil eylem plan hazırlıyoruz ve onu da şöyle yapıyoruz; Halkın arasına indik, Sivil Toplum Örgütleriyle görüşüyoruz, pazarda geziyoruz, şoför esnafımızın yanına gidiyoruz, halktan geri dönüşler alıyoruz. Bu geri dönüşlerle oluşturduğumuz bir eylem planımız var. Yani biz her zaman şunu söyledik ‘ben’ zihniyetine karşıyız. ‘Ben’ değil ‘biz yaptık’ diyeceğiz.” sözlerini kullanarak ekip tek adam olarak değil ekip halinde çalışacaklarına vurgu yaptı.

"HALKIMIZIN KONFORUNU ARTIRACAĞIZ"

Önemli olanın halka dokunmak olduğunu ifade eden Fırat Birkan, “Halkımız ne talep ediyorsa biz de belediyemiz olarak onu yapacağız. Başta halkımız konfor istiyor. Onu yapacağız. Çok büyük projeler devasa projeler isteyen olmadı açıkçası. Önemli olan halka dokunmak. Bakın pazara indik, esnafımızın yanına indik. İnsanlar elinin sıkılmasını istiyor. İnsanlar makama geldiği zaman rahatça girebilmek istiyor. Biz bunlardan derslerimizi çıkardık notlarımızı aldık. Yönetime geldiğimiz zaman da bu şekilde yöneteceğiz” dedi.

"EN TEMEL SORUN; HALKIMIZ BELEDİYEYE ULAŞAMAMASI"

Zonguldak’ta tespit ettikleri en temel sorunun belediyeye ulaşamamak olduğunu gördüklerini ifade eden Birkan, “Biz beyaz masaya gidiyoruz oraya gidiyoruz buraya gidiyoruz.  Biz başkana ulaşamıyoruz biz kendimizi sözümüzü dinletemiyoruz. Bizim şikayetlerimiz dikkate alınmıyor. En büyük şikayetlerden biri bu. Tabi ki belediyemiz yollar yapılıyor, alt yapı yapılıyor. Eksikler var. Yollarımızı yapmışız hiç kaldırım yapmamışız. Yolları yapmışız bir bölgede yağmur suyu çalışması yapmışız yağmur ortadan akıyor. Bir yağmur yağıyor merdivenlerden şelaleler akıyor. Kaldırım taşı asfaltın içine giriyor yollar patlıyor. Bu tarz şeyler. Bakın bunlar çok ufak dokunuşlar. Halkımız bunları istiyor. Biz bunlarla başlayacağız” diyerek halkın isteklerine dikkat çekti.

"PERSONELİMİZDE MOTİVASYON DÜŞÜKLÜĞÜ VAR"

Belediye personelinde motivasyon düşüklüğü yaşandığına dikkat çeken Birkan, “Biz şunu da gördük. Belediye çalışanlarımız çok kalifiye insanlar, çok değerli çokta tecrübeli insanlar var. Yani projeye bakmadan bile rögar nerde boru nerde gerçekten personelimiz her şeyi biliyor. Personelde bir motivasyon düşüklüğü var. Bu motivasyon düşüklüğü çok önemli.  Yüzde 30'u yüzde 40’ta olan motivasyonu biz yüzde 90'a yüzde 100'e çıkartacağız. Biz arkadaşlarımıza dokunacağız.

Dere temizlik ve ıslah çalışmalarına hız verilecek... Dere temizlik ve ıslah çalışmalarına hız verilecek...

Üretim sürecine belediyede çalışan arkadaşlarımızı da alacağız. Karar mekanizmalarına onları da alacağız. Böylece belediyeyi inanılmaz derecede aktif hale getireceğiz. Bu aktiflikle de göreceksiniz bu hız 2 dönem devam edecek ve Zonguldak’ın çehresini değiştireceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi