Saadet Partisi (SP) Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, yıkımı gerçekleştirilen Fevkani Köprüsünün 5.800 ton hurda demiri ile ilgili “63 Milyonluk hurda demir var. Bu para nerede” iddialarına yanıt veren Alan, “Bilen bilmeyen herkes yorum yapıyor” dedi.

7 Termik santralin bulunduğu Çatalağzı'nda insanlık dışı görüntüler... 7 Termik santralin bulunduğu Çatalağzı'nda insanlık dışı görüntüler...

“BİLEN BİLMEYEN HERKES YORUM YAPIYOR”

Selim Alan, “Hurdayla ilgili şehrimizde bir hassasiyet var. İlgili ilgisiz, bilgili bilgisiz, konuda vakıf olan olmayan herkes bir yorum yapıyor. Doğaldır, Zonguldak’ımızda ne yazıkki bunlara şahit oluyoruz. Biz ihaleye çıkmadan önce üniversitemize yazı yazmak suretiyle dedik ki; ‘Biz tahmini bir tonaj istiyoruz.’ Bülent Ecevit Üniversitemizin değerli hocaları hesaplamalarını yaptılar. 1842.15 ton olabileceğini söylediler, biz de ihale dosyamızı bu rakama göre ayarladık. Arkadaşlar zaten bittiği zaman kantar fişlerini getirecekler. Basınla da paylaşacağız. Biz duyuyoruz; 8 bin ton, 10 bin ton, 20 bin ton, 200 milyonlar, 50 milyonlar havada uçuşuyor. Fevkani Köprümüzün tahmini 1842 ton hurdası olduğunu hocalarımız bizlere söylediler. Biz de ona istinaden ihaleye çıktık. Bununla ilgili itiraz olan itiraz edebilir, adli makamların yerini daha önce söylemiştim. Bu tip söylentiler Zonguldak’a ne kadar katkı sağlıyor tartışılır. Hurda konusunda ne kadar hassas davrandığımızı herkes biliyor. Maddi bir konu olduğu için vatandaşımızın hassas olması da doğaldır, hak veriyorum ama; bütün vatandaşlarımızın gönlü rahat olsun. Seçim zamanı bunu kaşıyacaklar, yapıyorlar da. Tam aday adaylığı süreci. itirazı olan varsa raporu da kendilerine gösterebiliriz. Tamamen yıkım bittikten sonra fişleri de paylaşacak arkadaşlarımız. Kaç ton çelik olduğunu herkes öğrenmiş olacak.”

Editör: Haber Merkezi