Alman çeliği ile 5 ayak üzerine kurulan Fevkani Köprüsü’nün ihale, yıkım ve çıkan hurdalarla ilgili şaibelere yeni bir boyut kazandıran SP İl Başkanı Burak Erol, “Ben başkana soruyorum, cevap başka yerden geliyor. Selim Alan bu iddialara yanıt versin” dedi.

Burak Erol, KANAL Z ekranlarında  yayınlanan Genel Yayın Yönetmeni Simge Kırlı'nın sunduğu "Günün konusu" programında önemli ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.


Başkana soruyorum, cevap başka yerden geliyor

Burak Erol'un Fevkani Köprü yıkımıyla ilgili "Şimdi ben belediye başkanıyım. Ben bu köprüden ne kadar hurda çıkacağını artısıyla eksisiyle tahmin etmem lazım. Burası milletin malı. Yıkım ihalesiyle ilgili büyük şaibeler var. Ömer Selim Alan'ın yıkım ihalesiyle ilgili iddialara yanıt vererek kamuoyunu aydınlatması lazım. Kamuoyundaki iddiaları soruyorum. Ben sana soruyorum, cevap başka yerden geliyor. Ben başkana bir soru soruyorum cevap başka yerden geliyor. Basarsın düğmeye ‘Buğracım, basın mensuplarını çağıralım, açıklama yapalım” dersin" dedi.

Bu nasıl bir devlet, kamu yönetimi?

Bu nasıl bir devlet, kamu yönetimi? Bunu sayın Cumhurbaşkanımız duysa ona der ki "sen bilmiyor muydun bunu, bu nasıl bir iş? Yıkım ihalesindeki boşluk çok rahatsız edici. Bu konuyla ilgili bir an evvel, bulanık durumu ortadan kaldırması gerekiyor.

Köprünün hurdası 1.200 ton mu, 1.800 mü, 3 bin ton var diyen, 5.800 ton diyende. Ben iddiaları gündeme getiriyorum. Ben Mühendisim, Fevkani Köprüsünün projesi önüme geldi. Projeye göre kaç ton çelik hurda, demir olduğunu küçük bir sapma ile ortaya çıkaracağız.

Selim Alan soruları yanıtlasın…

Abartı egzozdan yakayı ele verdi, ‘Çekiciye verecek param yok’ diyerek tepki gösterdi Abartı egzozdan yakayı ele verdi, ‘Çekiciye verecek param yok’ diyerek tepki gösterdi

Şehrin ortasında olan bir hadise, herkese buraya bakıyor. Sen şimdi köprüyü kaldıracaksın, ikinci aşamada yola asfalt döküyorsun asfaltı kırdırıyorsun. Sen daha ne yapacağını bilmiyorsun.  Ben kendisinden rica ediyorum, kantar fişlerinin toplamı nihai nedir, ne kadara satılmış ve ne kadar gelir elde edilmiş tüm bu soruları yanıtlasın. Buradaki rahatsızlık Ankara'da konuşuluyor, rahatsızlık var. Oradaki yöneticiler, bir belediye başkanıyla işbirliği yaparak böyle küçük şeylere tenezzül etmez. 


Ben burada belediye başkanı olsam, o hurdanın gramını kaçırmam. Köprünün mevcut durumuyla ilgili teknik projeyi ele geçirdim, proje bende. Biz arkadaşlarla oturup hepsine tek tek bakıp hesaplayacağız. Yaklaşık 150-200 ton yanılmayla asıl hesabı ortaya çıkaracağız. Köprünün misyonunu tamamladığını bende düşünüyorum. Ama sen şeffaf belediyecilik yapmıyorsun. Şu anda Zonguldak Belediyesi'nin gözleri kapalı, kulaklar duymuyor. Bu şekilde yol bulmaya çalışıyorlar."

Editör: Haber Merkezi