Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan aday adayı, Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Atınç Kayınova, CHP Zonguldak İl Başkanlığı’nda yapılan basın açıklamasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Kayınova’nın gündeminde dün Belediye Meclisi’nde gündem maddeleri arasında yer alan Revizyon İmar Planı’na gelen itirazlar vardı. 3 binin üzerinde itiraz dilekçesinin olduğunu belirten Kayınova, İncivez Mahallesi Çaylıbaşı Sokak’ta trafik eğitim alanında büyük rant çıkarıldığını söyledi. Önemli açıklamalarda bulunan Atınç Kayınova, Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ederek konuyla ilgili şunları söyledi; 

Plancı şirketin CEO’su araziden hisse aldı!

“Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ‘Biz 50 yılın planını yaptık, mükemmel bir plan yaptık, şehrin bütün sorunlarını çözdük dedi.’ Tarihin en çok itiraz dilekçesi geldi. 3000 dolayında itiraz ve bunun yarısı kabul edildi. Bu demek oluyorki, bu plan artık başka bir plan oldu. Revizyon imar planı üzerinden yapılan değişikliklere vatandaş yeniden itiraz etti. Dedik ki İncivez’de Çaylıbaşı Sokak’ta bir vatandaşın arazisi eğitim alanı olmuş. Adam kanser olmuş ölmüş. Milli Eğitim’e sorduk sorun yok dediler. 5000 metrelik arazisinin 6’da 1’i imar planını yapan şirketin CEO’sunu satın alıyor. 

30 Milyonluk rant var!

7 Termik santralin bulunduğu Çatalağzı'nda insanlık dışı görüntüler... 7 Termik santralin bulunduğu Çatalağzı'nda insanlık dışı görüntüler...

16 yılda mahkemenin yapamadığını yapıyorlar. Belge sunamıyorlar. Temmuz ayında konuştum, 6 ay geçti. Belediye Başkanından bu hukuksuzlukla ilgili bir cümle duyan var mı? İl başkanından bir cümle duyan var mı? Yok. Zonguldak adeta sinekten yağ çıkarılırcasına soyuluyor. Biz de bunları belgelerle ortaya çıkartıyoruz. Ne oldu biliyor musunuz? O eğitim alanını konut alanına çevirmişler. 30 milyonluk bir rant var orada. Şimdi vatandaş sen benim alanımı eğitim alanıydı konuta çevirdin, şimdi tekrar eğitim alanına çevirdin hayırdır ne oldu diyor. Çünkü CHP bu rantı ortaya çıkardı. Bu çok önemli bir iddiadır. O şirketi Kozlu’da da gördük, yaşadık. Bu ülkenin halkını seven Cumhuriyet Savcılarının olduğunu biliyoruz. Onları göreve davet ediyoruz. Bu ranta karşı bizler susmayacağız. Vatandaşın hakkını korumak için mücadele etmeye devam edeceğiz.” 

Zonguldak soyuluyor!

Günlerdir kamuoyunda tartışılan Fevkani Köprüsünden çıkan hurda yolsuzluğuyla ilgili de konuşan Kayınova, “Fevkani köprüde 30 milyonluk bir rant vardı. Köprüden 4 bin ton civarında hurda olduğunu biliyor. İhale sürecinde yaşananlar herkesin gözü önünde ceylan etti. Zonguldak göz göre göre soyuluyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi