CHP Belediye Meclis Grubu  Başkanvekili Dr. Atınç Kayıova, Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan yaptığı paylaşım ve açıklarla halkı kandırdığını söyledi.

Kayınova, “5 yıldır icraat yapmak yerine sadece konuşan, kavga eden, polemik yaratan, partisini dizayna çalışan ve hiçbir şeyden ders çıkarmayan Selim ALAN hala aynı kafada yol almaya çalışmaktadır” dedi.

Fevkani Köprüsü’nün yıkılmasıyla birlikte Elmaspark’a henüz ticaret yapacak dükkan kimliğini kazanmamış olanlara yerleştirilen esnaflarla ilgili önceki gün paylaşım yaparak sorunun çözüldüğü algısını kamuoyuna servis eden Selim Alan’ın halkı kandırdığını belirten Kayınova açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

16.12.2023 tarihinde Belediye Başkanı Ömer Selim ALAN’ın sosyal medyadan yaptığı bir paylaşım yerel medyada da haber oldu. Selim ALAN’a göre yıkılan Fevkani köprüsünün altından Elmaspark’a taşınan esnaf çok mutluymuş ve “iyi ki gelmişiz” diyormuş.

12 Belediye Başkanı İl Başkanlığı'nda toplandı... 12 Belediye Başkanı İl Başkanlığı'nda toplandı...

Değerli Zonguldaklı hemşerilerimiz, bu paylaşım ve bu haber külliyen gerçek dışıdır. Esnafın durumunun iyiliği ya da kötülüğünden öte bir belediye başkanının adeta teslim aldığı insanlar üstünden kamuoyunu yanıltan içerikle gerçek dışı bir paylaşım yapması başkanın içinde olduğu hezeyanın net göstergesidir.

Şöyle ki 15.12.2023 sabahı partimiz ve grubumuz adına tarafımca Elmaspark ziyaret edilmiş ve gerek ortam gerekse de bireysel boyutta esnaflarımızın durumu incelenmiştir. Ne yazık ki sayın başkanın dediğinin tam da tersi bir durum mevcuttur. Esnafın gerek Elmaspark’daki duruma gerekse de yaşatılan sürece yönelik söylemleri hiç de Sayın Alan’ın dediği gibi değildir. Hatta tam tersidir.

Ortam ısıtması yoktur. Orada olduğumuz sırada dışarısının ısısının bina içinden yüksek olduğu gözlenmiştir. Aydınlatma yeterli değildir. Giriş katında bile henüz 4 duvar beton ya da tuğla halinde alanlar mevcut olup buralarda ticari bir faaliyet olmadığı gibi herkes için güvenlik riski taşımaktadır. Dükkan alan şahıslar henüz buralarda bırakın ticareti, aldıkları yerleri dükkan formatına çevirici bir faaliyete dahi başlamamıştır. Üst katta da durum aşağı yukarı aynı olup esnaf kira vermediği için mutlu olmakla birlikte ticaretini sürdürebilme kaygısı yaşamaktadır. Bina aidatını çıkartmaktan şüphe eden ve şehir merkezinde dükkan kiralama çabasında olan esnaflar olduğu öğrenilmiştir.

Günde 300 insanın belki girdiği Elmaspark’a yeni yerinde açılan sosyete pazarı ile birlikte o günlerde 1000 kişinin girdiği öğrenilmiştir. Sadece Elmaspark esnafı değil tüm Acılık esnafı bölgedeki ticari hareketin artması beklentisi içindedir. 

CHP grubu olarak Belediye Başkanına önerimiz, gerçek dışı söylemlerle ya da esnafı hedefe koyan açıklamalarla algı yönetimi yapmak yerine, Acılık semtinde bütüncül bir yaya-araç-otopark-ticari faaliyet-toplu taşıma-refüj-kaldırım vb. düzenlemelerle insana dokunan icraatlar yapmaktır.

Görüldüğü kadarı ile 5 yıldır icraat yapmak yerine sadece konuşan, kavga eden, polemik yaratan, partisini dizayna çalışan ve hiçbir şeyden ders çıkarmayan Selim ALAN hala aynı kafada yol almaya çalışmaktadır. Zonguldak’ın kaybedecek bir 5 yılı daha yoktur.

Editör: Haber Merkezi