Belde binasında adaylık açıklamasında bulunan Murat Çakır’ı Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt katılırken, Atatürk’ü ayaklar altına alan Belediye Başkanı Satılmış Gebeş’e ‘Bunun hesabını vereceksin’ tepkisi ile gündeme gelen CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu’da yalnız bırakmadı.

Aday adaylık açıklamasını kalabalık bir toplulukla birlikte açıklayan Murat Çakır, Çaydeğirmeni beldesinde Satılmış Gebeş tarafından oluşturulan korku düzenini yıkmaya geldiklerini söyledi.

Çakır, yaptığı açıklamada, “Biz otoriter ve totariter rejimi yıkmaya, baskı rejimini, korku düzenini yıkmaya geliyoruz. Hep birlikte bunu aşacağımızdan şüphem yoktur. Bizim projelerimiz, ekonomik, kültürel, sanatsal anlamda olacak. TOKİ Projelerinin arkasına saklanmayacağız. Bölgemizde ev hanımlarından tutanda, esnaflara, emekliye, topluma ve bireye faydalı projeler gerçekleştireceğiz. Sosyal Demokrat Belediyeciliğini geliştireceğiz. Kendi vazgeçilmez ve yeri doldurulamaz değildir” dedi.

Osman Zaimoğlu, “Saygısızlığın hesabını vereceksin” demişti

İki yıl önce AK Parti’li Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş’in Cumhuriyet kutlamalarının yapıldığı tören alanına Atatürk posterini tepkilerin ardından getirmiş, yürüyüş yolunda ayakaltına koyması karşısında ise Osman Zaimoğlu’nun tepkisine neden olmuş, “Cumhuriyet ve ULU ÖNDERİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK sayesinde o koltukta oturan Çaydeğirmeni belediye başkanı Gebeş, Bu senin ikinci vukuatın.. Nedir bu içine sindirememek bilmem ama şunu çok iyi biliyorum ki... Bu yaptığın saygısızlığın hesabını seçimlerde vereceksin.. Bu kenara NOT alındı.. Gereken yapılacaktır” demişti.

Çaydeğirmeni CHP Belediye Başkan Adayı Murat Çakır’ın aday adaylığı açıklamasında bulunan Osman Zaimoğlu’nun Çaydeğirmeni ile özel ilgileneceği yorumlarına neden oldu,

Devrek'te çocuklara bayramda ücretsiz lunapark Devrek'te çocuklara bayramda ücretsiz lunapark

Diğer taraftan Murat Çakır’dan boşalan Belde Başkanlığı’na Yönetim Kurulu kararı ile Yeter Şeker atandı. Yener Şener, Zonguldak’ta atanan ilk kadın Belde Başkanı oldu.

Editör: Haber Merkezi