Tempo Gazetesi’nin “AK Parti'nin kontrolünde olan KIZILAY, tacizden yargılanan Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş'ın yapımı süren terminal binasına yardım kolileri indirmesi "Demirtaş’a KIZILAY desteği!" yorumlarına neden oldu” haberinin ardından Ereğli Şube Başkanı Kürşat Yağız, deponun resmi yazı ile tahsis edildiğini iddia etti.

Aslında ne oldu?

Kızılay yardım kolilerinin Gülüç yeni terminal inşaatına indirilmesini kamuoyuna duyuran Tempo Gazetesi’nin haberinin ardından akşam saatlerinde alanın depo olarak tahsis edilmesine yönelik resmi yazı elden götürülerek işleme alındı.

2. Zonguldak Genel Ticaret Fuarı'nda buluşalım... 2. Zonguldak Genel Ticaret Fuarı'nda buluşalım...

Gazete haberinin ardından resmi prosedürü yerine getirildikten sonra kamuoyuna açıklama yapan Türk Kızılayı Kdz. Ereğli Başkanı Kürşat Yağız, “Türk Kızılayı Kdz. Ereğli Şubesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana başta Kdz. Ereğli ilçemiz olmak üzere Amasra’da ki maden kazası, Düzce depremi ve 11 ilimizi etkileyen büyük felakette tüm gönüllülerimiz ile birlikte canla başla çalışarak yaraları sarmaya çalıştık. Bölgemizde sadece yardımlarla sınırlı kalmayıp hem okullarda hemde özel çocuklarımıza yönelik bir çok etkinlik gerçekleştirdik. Bizler bu güzellikleri ortaya koymaya çalışırken dün bir yerel internet sitesinde yayınlanan ve gerçeği yansıtmaya haberi üzüntü ile takip ettik. Yazılan haberin içeriğindeki bilgiler doğru değildir. Haberde bahsi geçen yer Türk Kızılayı’na depo amaçlı kullanılmak üzere resmi yazıyla tahsis edilmiştir. Deponun kullanım hakkı belirli bir süre tamamen Türk Kızılayı Kdz. Ereğli Şubesi’ne aittir. Yardım kolilerinin Gülüç Belediyesi’ne verildiği yönündeki iddia tamamen gerçek dışıdır. Tarafımıza hiç sorulmadan, bilgi almadan tek taraflı olarak gerçek dışı bu ve benzeri haberlere halkımızın itibar etmemesini istiyoruz. Kaldı ki Kdz. Ereğli Şubesi barkot sistemi kullanmakta, tüm ürünler depoya barkotlu olarak girip çıkmaktadır. Tarafsızlık ilkesini koruduğumuzu Kdz. Ereğli’deki tüm basın yayın kuruluşları ve tüm siyasi partilerimiz ortak yaptığımız çalışmalarla bilmektedir. Uzaktan sipariş üzerine yapılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Gülüç Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Mustafa Demirtaş, Kızılay’ımızın yaptığı tüm organizasyonlara her türlü desteği vermekte, düğün salonu, kafeterya gibi alanlar ile tüm araç ve gereçleri hiçbir ücret almadan Kızılay’ımıza talep ettiğimiz her zaman tahsis etmiştir. Kendisine Kızılay’ımıza verdiği tüm desteklerden dolayı ayrıyeten teşekkür ederiz. Tarafsızlık ilkemizi koruyarak iyilik yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi