Cumhuruyit Halk Partisi'nde nefesler tutuldu. Zonguldak ve Ereğli Belediye Başkan adayını hala belirleyemeyen CHP'de her iki adayın da Pazar günü Genel merkez tarafından açıklanması bekleniyor.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın CHP Genel Merkez'inde örgütlere rağmen her hangi bir ideolojiye sahip olmayan Umut Hastanesi Genel Koordinatörü Ali Uzun için MYK Üyeleri ile görüştüğü belirtilirken, Zonguldak Eski Milletvekili Mehmet Haberal'ın oğlu Kemal Haberal'ın ise hala oğlu olan Şenol Şanal Zonguldak Belediye Başkan adayı yapılması için müthiş bir çaba sarfettikleri belirtiliyor.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın CHP'li aday yerine AK Parti ve İYİ Parti ile flört eden Ali Uzun'u aday olarak desteklemesi örgüt tabanında tepkilere neden olurken, Yavuzyılmaz'ın partili bir isimi Belediye Başkan Adayı olarak istemediği, bir sonraki genel seçimde kendine rakip olmayacak Ali Uzun'u istediği belirtiliyor.

Parti tabanı ise Ali Uzun'un aday gösterilmesi durumunda örgütte deprem etkisine neden olacağını, Ali Uzun'un seçilmesi durumunda ise CHP'den istifa edip başka bir partiye geçeceğini düşünüyor.

Editör: TE Bilisim