Haber / Analiz

Zonguldakspor’a destek için düzenlenen yemeğe kentimizin önde gelen işadamları, sivil toplum kuruluşlarının, ticaret ve sanayi odalarının başkanları ile belediye başkanları katıldı.

Yemeği organize etmekteki amaç, Zonguldak Spor Kulübü’nü içinde bulunduğu ekonomik çıkmazdan kurtarmak…

Tabi ki kulübü bu çıkmazdan kurtarmak, kenti yönetenlere ve bu kentte ticaret yapan işadamlarına düşüyor. Çünkü spor kulüpleri kentin değerlerinden bir tanesidir. Zonguldakspor da Zonguldak’ın en önemli değerlerinden biridir.

Zonguldakspor’un maçlarını izleyenler, halkın bu takıma nasıl sahip çıktığını görmüşlerdir. Halk yağmur, çamur, kar, kış demeden kentinin takımına sahip çıkarken, kentin önde gelenlerinin kendini düşünmesi üzücü bir durum.

Kaldı ki kentin Valisi Ahmet Çınar, kentin Emniyet Müdürü Metin Turanlı Zonguldakspor’un derdini, tasasını taşırken, siyaseti de ticareti de Zonguldak’ta yapanların bu tasayı taşımaması da çok yaman bir çelişki olarak çıkıyor karşımıza.

Zonguldakspor’u sadece 1 kişiden veya birkaç kişiden ibaret görmemek gerekir. Çünkü Zonguldakspor kişilerin değil, Zonguldak’ın takımıdır. Bu bilinçle hareket etmek gerekir. Bakın tarihe bugüne kadar bu kulübün yönetimine kimler geldi, kimler geçti. Belki isimlerini bile hatırlamıyoruz çoğumuz. Ama aklımızda kalan tek şey Zonguldakspor’dur.

Kahramanmaraşlı bir Vali, Rizeli bir Emniyet Müdürü bu takım için kafa yoruyor, çözüm arıyorken, kendine Zonguldaklı diyen işadamı ve siyasetçilerin bu kadar umursamaz olması trajikomik bir durum.

Kendiniz kadar, kentinizi de düşünmeyi başarabildiğiniz zaman, Zonguldak’ın ekonomik, sosyal ve sportif anlamda kalkınması da o oranda hızlı olur.

Zonguldakspor için; Kendi kadar, kentini de düşünenler öne çıksın….

Vali Ahmet Çınar ve Emniyet Müdürü Metin Turanlı da size örnek olsun.

(Seyfi BOYRAZ)

Editör: TE Bilisim