Personeli iki kadına tacizde bulunduğu iddiasıyla  yargılandığı için AK Parti’den ihraç edildikten sonra İYİ Parti’ye transfer olan Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’a seçim kampanyası için Kızılay yardım kolileri gönderildiği iddiası belde de tartışmalara yol açtı.

İmar rantı ve yolsuzluklarla gündeme gelen Kdz. Ereğli’le bağlı Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, Belediyede çalışan iki kadına sözlü ve nitelikli cinsel istismarda bulunduğu için İçişleri Bakanlığı’nın izni sonrası dava açıldı.

Taciz nedeniyle yargılaması Kdz. Ereğli Adliyesi’nde süren Demirtaş’ı AK Parti Genel Merkezi ihraç etmiş, İYİ Parti’li Dr. Evrim Balbaloğlu referansı ile Gülüç Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmış, İYİ Parti’de krize neden olmuştu.

Siyasi yasağı kalkıyor: "Aday adayı değil, adayım" Siyasi yasağı kalkıyor: "Aday adayı değil, adayım"

Yolsuzluk ve taciz skandalları ile gündeme gelen Belediye Başkanı Demirtaş’ın, AK Parti kontrolünde olan Kızılay yardım kuruluşu tarafından seçimde kampanyasında kullanılması amacıyla yardım kolilerini an itirabiyle Gülüç terminal binası inşaatına kamyonlarla taşındığı iddiaları tepkileri de beraberinde getirirken, AK Parti’nin gizliden gizliye Demirtaş’ı desteklediği yorumlarına neden oldu.  

Editör: Haber Merkezi