Başkan Bozkurt, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilimizi etkileyen asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin birinci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;  “6 Şubat 2022 tarihinde 11 ilimizi etkileyen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetlerinde yaşanan deprem, milletçe hepimizin tarifi mümkün olmayan acılar yaşamamıza neden olmuştur.

Milletvekili Bozkurt, Şehit Doğukan Korkmaz'ın Mevlidine katıldı... Milletvekili Bozkurt, Şehit Doğukan Korkmaz'ın Mevlidine katıldı...

     Ülkemizin en büyük deprem felaketi olan Kahramanmaraş Depremi’nde, on binlerce insanımız hayatını kaybetmiş, yaralanmış ve evsiz kalmıştır. Geçen bir yılın ardından ne kayıplarımızı unuttuk ne de acılarımız azaldı.

    Şu bir gerçek ki ülkemiz dünyanın en aktif deprem kuşaklarından birinin üzerinde yer almaktadır. Bu nedenle geçmişte acı kayıplar vermemize neden olan depremlerin gelecekte de meydana gelmesi kaçınılmaz bir durumdur. Bu durumda önemli olan ise depreme hazırlıklı olabilmek ve depremle yaşayabilmeyi öğrenmektir. Geçmişte yaşanan bu büyük acıdan ders çıkararak bilgi, birikim ve teknolojinin imkânlarını kullanarak gerekli tedbirleri alacağız. Böyle acıları tekrar yaşamamak için belediyemiz ve siz değerli vatandaşlarımızla bir bütün halinde depreme hazırlıklı olacağız.  Bu vesileyle 6 Şubat Depremi’nde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Böylesi bir felaketin bir daha ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ederek, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Editör: Haber Merkezi