Zaytung, mizahi ve ironik haberler veren, Türkiye merkezli bir internet sitesidir.

“The Onion News” adlı mizansen haberler yapan bir ABD sitesinden etkilenilerek hazırlanmıştır.

Zaytung adı, Almanca'da gazete anlamına gelen “Zeitung” kelimesinden gelir.

Bugün bizde onları taklit edelim ve Zaytungvari haberler verelim size, sizde yorumlarınız ile bu haberleri değerlendirebilir yada sizde benzerleri ile destek verebilirsiniz.

Biraz da gülelim istedik...

Hadi bakalım.

Zaytung 1

Eski Belediye Başkanı Ömer Selim Alan fevkani köprüsünden çıkan hurdaların kantar fişlerini gösterdi. Hurdaların hepsinin 50 ton olduğunu belirterek bu kadar hurdayı 3.5 milyona satarak Belediyeye önemli bir kazanç sağladıklarını işi alan firmaya büyük bir kazık attıklarını açıkladı.

Alan, ayrıca ihale aşamasında kendisi tarafından dışarı çıkarılan teklifi açılmayan firmanın da çok şanslı olduğunu ihaleden atılmamış olsa bu kadar zararın o firmanın başına kalacağını söyledi.

Zaytung 2

Belediyeyi 1,2 Milyar TL Borçla Devralan Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Koltuğu 23 Nisan'da Gelen Çocuğa Devrettikten Sonra Kayıplara Karıştı…

Tahsin Erdem’den yarına kadar alınmaması halinde 23 nisan için koltuğa oturtulan çocuğun görevine devam ettirileceği öğrenildi.

Zaytung 3

Zonguldak imar planını yapan Ankaralı firmanın yaptığı çalışma ülke genelinde 2023 yılında yapılan en iyi plan olduğu açıklandı. Duygusal bir yapıya sahip olan firmanın sırf plan sebebi ile vatandaş mağdur olmasın diye bazı arsalardan hisse aldığı özellikleriyle taktir gördüğü belirtiliyor.

Zonguldak’tan kendilerine çalışmaları sırasında büyük destek veren Bünyamin Babaiban’a özelikle teşekkür eden Ankaralı firma Babaiban’ın ve onun yakın arkadaşlarının emeği büyük bu ödülde elbette onların da hakkı var açıklamasını yaptı.

Zaytung 4

Seçimin ardından AK Parti'ye yönelik olarak gündeme gelen kibir, görgüsüzlük, adaletsizlik, ayrıcalıklı sınıf yaratma gibi suçlamaların bir anda kendisine yöneldiğine dikkat çeken istakoz, "Gerek parti içindeki arkadaşlarımdan gerekse de muhalefetten gelen tepkilerden anladığım kadarıyla her şey benim hatammış. Peki ne diyeyim, canınız sağolsun" derken, istifasıyla birlikte parti içinde suların durulmasını beklediğini ifade etti.