31 Mart 2024 Mahalli seçimlerin değerlendirildi basın toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı Daniz Yavuzyılmaz, Milletvekili Dr. Eylem Ertuğrul, CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim dural, CHP Kozlu İyçe Başkanı Merve Arslan ve Yöneticiler katıldı.

Deniz YAVUZYILMAZ: İKTİDAR YOLUMUZ AÇILDI

Dere temizlik ve ıslah çalışmalarına hız verilecek... Dere temizlik ve ıslah çalışmalarına hız verilecek...

Zonguldak’ın bir ilke imza attığını söyleyen Yavuzyılmaz; “2024 yılı yerel seçimlerinde CHP olarak tarihi bir başarıya imza attık. Merkez ilçe dahil 8 ilçeden 6’sını CHP kazandı. Nebioğlu ve Elvanpazarcık belediyelerin de oylarının yeniden sayılması ile CHP’li belediye olmalarını umut ediyoruz. İlk il olarak Zonguldak’ın ilan edilmesinin ardından 100 yıl geçti ve Zonguldak yine bir ilke imza attı. Kazandığınız belediyelerin tümünde belediye meclis üyesi çoğunluğu CHP’dedir. Başarının sırrını şöyle özetleyebiliriz. Örgütümüz tam bir koordine içinde çalıştık. Anket yaptık, ön seçin yaptık, adaylarımızı aylar öncesinden belirledik, ekip olarak çalıştık ve tarihi bir başarıya imza attık. Bu başarının kazanılmasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e, PM üyelerine, can dostum İl Başkanıma, can dostum Milletvekili arkadaşıma, ilçe başkanlarımıza, gençlik kolları başkanımıza ayrı bir teşekkür, atom karıncalarımız olan gençlerimize, örgütümüzün fedakar kadınlarına, belediye ve il genel meclisi adaylarımıza, önceki dönem bakanlarımıza, belediye başkanlarımıza, örgüt yöneticilerimizin tümüne, desteğini veren tim Zonguldak halkına teşekkür ediyorum. İktidar yolu açılmıştır, yolumuz açık olsun.” dedi. 

DURAL: “TAM ANLAMIYLA ÇALIŞILMIŞ BİR BAŞARI”

CHP İl Başkanı Devrim Dural da başarının çalışılmış bir başarı olduğuna dikkat çekerek; “Tam manasıyla çalışılmış, planlanmış, kurgulanmış bir başarıdır. Tazelenme ve yenilenme başarıya katkı sunmuştur. Örgütümüzün bir arada kalmasını sağladık ve başarıya ulaştık. Toplamda CHP, yüzde 37.8 ile Türkiye’den birinci olarak çıktı. Zonguldak, merkez belediyelerinde en yüksek oyu alan 6’ncı belediyemiz. 25 yıl sonra Kozlu’da da CHP bayrağını sallandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

EYLEM ERTUĞRUL: “YOLUMUZ AÇIK OLSUN”

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul da Zonguldaklı vatandaşlara teşekkür ederek oy oranlarının yükselişinden bahsetti. Milletvekili Ertuğrul; “Yerel seçim sürecinden kesin ve net bir zaferle CHP ayrılmış durumda. Yerel seçimlerde birinci parti olarak ipi göğüsledik. Bu nokta, tüm yol arkadaşlarımı olduğu gibi beni de gururlandırdı ve mutlu etti. Bir önceki genel seçimleri kaybetmiş ve üzüntü duymuştuk. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye’de işlerin iyiye gitmediğini halkımız gördü ve seçimle onayladı. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde iktidar, geniş halk kitlelerinin ihtiyaçlarını görmemiş, popülist politikalar uygulamış, gençlerin Umutlarını almış, ekonomik krize neden olmuş, İsrail’le ilgili ticari anlamda engelleme ya da durdurma eylemi yapmamıştır. Bunlar, gerçeklerin su yüzüne çıkmasını sağlamıştır. Zonguldak genelinde ise, tekrar ciddi bir oranla oy aldık. İl Genel Meclisi’nde de oyumuz arttı. Birebir başarımızı neye göre değerlendireceğimizi sorarsanız, farklı bir şekilde kazandık. Çok net galibiyetler elde ettiğimizi görüyoruz. Sandığa gidecek demokratik hakkını kullanan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Önümüzdeki ilk genel seçimde partimizi iktidar etme yolundaki çalışmalarımız hızla devam edecektir. Yolumuz açık olsun.” diye konuştu. 

 “HER TÜRLÜ OLUMSUZLUĞA RAĞMEN BAŞARDIK”

Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Umut Orhan da sandıklardaki güvenlik önlemleri hakkında konuştu. Minnet duygularını da ifade eden Orhan; “Cumhuriyetin yüzüncü yılında Zonguldak’ta yeniden CHP bayrağını dalgalandırmak bizler için çok gurur verici. Seçim ve sandık güvenliğini sağlamak için çok büyük çaba harcadık. Her sandığa bir müşahit atadık. Veri gerişini yapan bilişim sorumlularımız vardı, benimle birlikte sahada olan azimli bir ekibimiz vardı. Her türlü olumsuzluğa rağmen yılmadık ve başardık. Yüreğini ortaya koyan herkese teşekkür ederim, hepiniz iyiki varsınız.” ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi