Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da  Cumhuriyetin ilanının 95. yıldönümü Pazar ve pazartesi  günü yapılacak çeşitli etkinliklerle ve büyük bir coşku ile kutlanacak.

Yapılacak olan  29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlamasında ise Zonguldak Valiliği kutlamalar hakkında programı belirledi. Pazar günü saat 130-00’da Çelenklerin sunulması, Pazartesi 10-00’da tebriklerin kabulü, yine aynı gün 10-30’da Bayram töreni yapılacak. 

PROGRAM ŞU ŞEKİLDE!...

1 Cumhuriyet Bayramı, 28 Ekim 2018 Pazar  günü saat 13.00 te  başlar, 29 Ekim 2018 Pazartesi  günü saat 24.00 te sona erer.

 2. Cumhuriyet Bayramı süresince cadde ve meydanlar, askeri birlik, kurum ve karargâhlar ile resmi ve özel binalar bayraklarla donatılacaktır.

( Bayraklar 28 Ekim 2018 Pazar  günü saat 11.00’ de asılmış olacaktır.)

3. Belediye Başkanlığı, TTK Genel Müdürlüğü ve BEDAŞ Zonguldak Operasyon Merkez Müdürlüğünce yapılan aydınlatmalara ek olarak Gazipaşa Caddesi, İsmet İnönü Parkı, Madenci Anıtı, Fevkani Köprüsü, Kız Meslek Lisesi önü, Soğuksu, Milli Egemenlik Caddesi ile Fener Mahallesi aydınlatılacaktır.

4. İlgili Kuruluşlar tarafından şehrin muhtelif yerlerine 27 Ekim 2018 Cumartesi günü kurulacak Tak’ lar ışıklandırılacak ve süslenecektir.

   5.  28 Ekim 2018 Pazar günü törenden önce, Atatürk Anıtı’nda yapılacak Çelenk Sunma Töreni için, çelenk sunma mahalline ses düzeni kurulması Belediye Başkanlığınca sağlanacaktır.

   6. Belediye Başkanlığı’nca, 29 Ekim 2018 Pazartesi günü tören alanına                  ( İsmet İnönü Parkı önü ) kürsü ve ses düzeni ile şeref platformu ve tribünü kurulacak, yeteri kadar sandalye bulundurulacaktır.

7. Belediye Başkanlığı ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarının amirlerince; kurumlarına ait bina ve tesislerde bulunan logoların 95.Yıl olarak değiştirilmesi sağlanacaktır.

28 EKİM 2018 PAZAR

B. ÇELENK TÖRENİ

1.   Tören yeri, Hükümet Konağı önündeki Cumhuriyet Alanıdır.      

  1. Saat 13.00’ te ATATÜRK anıtına Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının çelenkleri konulacaktır.
  2. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenecek Müzik Öğretmeni eşliğinde bir ( 1 ) dakikalık saygı duruşunda bulunulacak ve müteakiben İstiklal Marşımız söylenecek bu esnada Şanlı Bayrağımız üç ( 3 ) izci tarafından göndere çekilecektir.
  3. Saat 10.00 da Zonguldak Valisi Sayın Ahmet ÇINAR Makamında protokol sırasına göre tebrikleri kabul edeceklerdir.

  KUTLAMA TÖRENİ ( İsmet İnönü Parkı Önü )

1.  Törene katılacak okullar ve kuruluşlar en geç saat: 10.15’ e kadar tören

     alanındaki yerlerini almış olacaklardır.

  1. Saat 10.30’ te Zonguldak Valisi Sayın Ahmet ÇINAR, beraberinde Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı olduğu halde öğrenciler, teşekküller ve halkın bayramını kutlayacaktır
  2. Sayın Valimiz ve beraberindekiler tören alanındaki yerlerini aldıktan sonra, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenecek Müzik Öğretmeni eşliğinde İstiklal Marşımız söylenecek bu esnada Şanlı Bayrağımız bir ( 1 ) izci tarafından göndere çekilecektir.
  3. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Zonguldak Valisi Sayın Ahmet ÇINAR yapacaklardır.
  4. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen öğrenciler tarafından şiirler okunacaktır.
  5. Resim-Şiir ve Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye verilecektir.
  6. Folklor gösterisi sunulacaktır. ( Hasat Halkoyunları Derneği)

8.  Resmi Geçiş Töreni. 

  1. Türk Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şubesi
  2. Bütün Okullar 
  3. TTK Madencilik Grubu
  4. Sporcu Ekibi
  5. Meslek Teşekkülleri
  6. Sivil Toplum Örgütleri
  7. İl Emniyet Müdürlüğü
  8. İl jandarma Komutanlığı
  9. Zonguldak Belediye Başkanlığı
  10. Orman Bölge Müdürlüğü
  11. Askeri, Resmi ve Sivil Araçlar

E. CUMHURİYET BAYRAMI DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

( Kilimli Radartepe – Ömerağzı 28 Ekim 2018)

     ( Araçlar Pazar günü 14.00’ da Valilik Önünden Kalkacaktır.)

F Cumhuriyet Bayramı kapsamında yapılacak diğer etkinlikler, ayrıca Valiliğimizin www.zonguldak.gov.tr Web sitesinde yayımlanacaktır.

G. BAYRAMIN KUTLAMASINA İLİŞKİN ÖZEL TERTİP VE TEDBİRLER

1. 28–29 Ekim 2018 tarihlerinde yapılacak olan törenlerde öğrencilerin yerlerini almaları, takdim görevi, İstiklal Marşının icrası, tören komutanlığı ve geçiş sunuculuğunu yapacak öğretmenler ile İstiklal Marşımız eşliğinde Şanlı Bayrağımızı göndere çekecek izciler İl Milli Eğitim Müdürlüğünce temin edilecektir. 

2.28-29 Ekim 2018 tarihlerinde yapılacak olan çelek ve kutlama törenlerinde kullanılacak olan kürsü Valilik İdari Hizmetler Şube Müdürlüğünce temin edilerek ilgili yerlerde hazır bulundurulması sağlanacaktır.

3. 29 Ekim 2018 Pazartesi günü yapılacak tebrikata giriş programı Valilik Özel Kalem Müdürü tarafından yürütülecektir.

4. Sağlık Müdürlüğünce kutlama töreni ve etkinlikler süresinde gerekli sağlık tedbirleri alınacaktır.

5. Kutlama ve etkinlik programları çerçevesinde gerekli emniyet tedbirleri İl Emniyet Müdürlüğünce sağlanacaktır.

6.  Programın icra edileceği yerlerde olası elektrik kesintilerine karşı BEDAŞ Zonguldak Operasyon Merkez Müdürlüğünce, jeneratör dâhil gerekli önlemler alınacaktır.

7.  Hava şartları elverişli olmadığı takdirde günün anlam ve önemini belirten programlar Site Spor Salonunda yapılacaktır.

8.  BU PROGRAM GÖREVLİLER İÇİN EMİR, HALKIMIZA DAVETİYE

     NİTELİĞİNDEDİR.

 

  

Editör: TE Bilisim