Çaycuma’da 20-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen 2. Batı Karadeniz Yapı Dekorasyon ve Mobilya Fuarı değerlendirildi.  Kaymakam Serkan Keçeli’yi makamında ziyaret eden Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir ve Expolıng Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan ve Serdar Erdoğan, fuar hakkında değerlendirmeler yaparak bilgi alışverişinde bulundular. 

Kaymakam Serkan Keçeli, İlçemizde gerçekleştirdiğimiz fuarımızın ikincisini kazasız belasız tamamladıklarını ifade ederek; “ İkincisi olduğu için tabiri caizse bebeğin yeni doğduğu zamanlar. Mutlaka, yanlışı, eksiği, sıkıntısı yok muydu, kesinlikle var. Her geçen yıl daha iyiye, daha güzele ve daha profesyonel bir fuara doğru emin adımlarla ilerlememiz gerekiyor. Çaycuma fuarlar kenti olma zorunda ve olma yolunda ilerliyor. İnşallah bu devamlılığı sağlayabiliriz. Bu yıl tarım fuarının üçüncüsünü yapacağız. Yapı dekorasyon ve mobilya fuarının ikincisini bitirdik. Fuar kültürünün ilçemize yerleşmesini başlattığımızı düşünüyorum. İnşallah gelecek yıllarda fuar sayımızın artarak, eski sayımızın daha profesyonelleşerek, daha dolu dolu olma çabası içerisindeyiz. Ülkemizin ekonomik şartları içerisinde fuarımızın iyi geçtiğini düşünüyorum. İkinci fuarımıza rağmen, eksiğiyle, hatasıyla güzel bir fuarı geride bıraktık. Önümüzdeki yıllarda daha güzel ve profesyonel fuarları gerçekleştiririz” diye konuştu.

Expolıng Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Erdoğan, bu yıl ki fuar ziyaretçi sayısının geçtiğimiz yıla nazaran daha iyi olduğunu vurgulayarak; “Fuarımızın sakin geçtiği algısı yaratılsa da, fuar alanımızı genişlettiğimiz için saha boş gibi göründü ama stant içleri tamamen doluydu. 47 bin 682 ziyaretçi bu yıl fuarımızı ziyaret etti. Bu ziyaretçi sayısının geçen yıla nazaran biraz daha fazla olduğunu gördük. Özellikle Pazar günü akşam saatlerine kadar bir izdiham yaşandı. Çevre illerden gelen ziyaretçilerimizi fuar alanında görmek bizleri ayrıca mutlu etti. Önümüzdeki yıl bu fuar kendi krokisinin üstüne çıkacağı görünüyor. Ülkemizin ekonomik şartları el verirse önümüzdeki yıl, daha başarılı ve güzel bir fuar yapacağız” dedi. 

Belediye Başkanı Kantarcı, başarılı bir fuar geçirdik diyerek; “ Önümüzdeki günlerde üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz Gıda Tarım ve Hayvancılık fuarının önceki yıllardan daha iyi olmasını temenni ediyorum. Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen böyle bir sonucun ortaya konmasında, bütün bölge halkının dikkatle altını çizmesini istiyorum. Özellikle fuar dolayısıyla ilçede etkinliğin gerçekleşmesi çok sık görülen bir durum değil. Bunun kıymetini bilmemiz lazım. Özellikle bunun kıymetini bölgemizin iş yapan insanları, üreticileri ve sanayicinin daha çok farkına varması lazım. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz fuarın, önümüzdeki sene çok çok daha katılımcının bölgemizden sahip çıkmasını bekliyorum. Çaycuma olarak Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinin ağırlık merkezi olarak bulunuyoruz. İdari yönden bölünmüş olsak ta, coğrafi yönden her zaman Çaycuma’nın avantajı var. Fuarların başarılı olmasının altında Çaycuma’nın konumunun çok büyük önemi var. Yoksa bir ilçede fuar yapmak ve tutturmak kolay değil. Böyle bir işi hep birlikte yapmaktan büyük gurur ve memnuniyet duyuyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda alt yapı konusunda daha rahat olacağız. Fuarın kalıcı hale gelmesi ve sahiplenilmesi benim en çok istediğim şey. Bölgemizin üreticilerini ve yöneticilerine fuarı sahip çıkmalarını istiyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı. 

TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu ise,” Bölgemiz coğrafi konum itibariyle üç ilin ortasında olması sebebiyle fuar alanı olması çok avantajlı. Fuarı bölgemizde devam ettirmek için, fuar şirketini kendi içimize çekmemiz lazım. Fuar alanında yer alan firmaları konuçlandırmamız lazım. İlçemizde ne kadar çok ziyaretçi çekebilir ve ilçemizi tanıta bilirsek o kadar iyi. Fuar sıkıntılı geçti. Geçen yıl fuarda yer alan firmalar katılmak istemedi. Bu yıl ekonomik şartların olumsuzluğundan ötürü sıkıntılarla karşılaştık. Bunlara rağmen süreci iyi geçirdik. Sonuca baktığımız zaman gelecek için hepimizin içine umut doğuruyor” şeklinde konuştu. İlçede 27-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan ve ilçede 3. Gıda, tarım ve Hayvancılık Fuarı için istişareler yapıldı.

Editör: TE Bilisim