Bir bir iflas eden markaların ardı arkası kesilmiyor. Hotiç ve Yeşil Kundura’nın ardından bir önemli marka daha konkordato istedi.  Türkiye’de toplam 50 mağazası bulunan Beta Ayakkabı, Ankara Ticaret Mahkemesi’ne konkordato başvurusu yaparak iflaslarını ilan etti.

DÖVİZ VURDU BETA

Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı, Taner İkiışık, Ankara Ticaret Mahkemesine yaptıkları başvuru sonrası yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı; Yarım asra yaklaşan tarihimizde Türkiye ekonomisine değer katmak ve ihracat ile de ülke ekonomisine fayda sağlamak için adımlar attık. Ancak son dönemde piyasalarda yaşanan TL’deki değer kaybı, nakit akışı sıkışıklığı, AVM’lerde kiralamaların döviz üzerinden yapılması gibi nedenlerle şirketimiz ödemelerinde kademeli olarak sıkıntı yaşamaya başladı.

FABRİKA YANGINI TUZU BİBERİ OLDU

Geçtiğimiz aylarda hiç kamuoyuna aksettirmediğimiz fabrikamızda gerçekleşen yangın da tüm bu gelişmeler ile birlikte bizleri zor bir döneme soktu. Bir talihsizlik sonucu yaklaşık 6 ay önce fabrikamızda gerçekleşen yangına karşın, 1 ay içinde yeni makineler satın alarak ve gerekli düzenlemeleri yaparak müşterilerimize hiç hissettirmeden yolumuza yeniden devam ettik.

“YAPILANDIRMA SÜRECİ BAŞLADI”  

Fakat artık içinde bulunduğumuz süreç, ticari faaliyetlerimizi de etkiler hale geldi. Piyasa koşullarına uyum sağlamak adına, mevcut ödeme yapımızda sürdürülebilir değişikliklere gitmek, bazı tedbirler almak ve yasal süreçleri devreye koymak adına Yönetim Kurulu kararı ile yeniden yapılandırma sürecini başlatmış bulunmaktayız. Bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz konkordato talebimiz gereğince, ilgili mahkemenin tedbir kararı aldığını açıklamak isteriz."

38 YILLIK GEÇMİŞİ VAR

1985’de ilk mağazasını kuran BETA Ayakkabı ilk ihracatını Amerika Birleşik Devletleri’ne yaptı. Zamanla tüm Avrupa ülkelerine ihracat yapan bir marka haline gelen firma, ürettikleri 300 bin çift ayakkabını yüzde 85’ini yurtdışındaki müşterilerine sunuyor. 400 çalışanı bulunan firma 50 mağazası ve internet sitesi ile yılda 1 milyon müşteriye hizmet vermekte.

Kaynak: kocaelibarisgazetesi.com

 

Editör: TE Bilisim