Meclis Toplantısı'nın ikinci birleşimi, açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerinin okunup oylanması ile başladı. Meclisin gündeminde bulunan 9 madde meclis üyelerinin oylarına sunularaken, 8 gündem maddesi komisyonlardan geldiği şekilde oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 10. maddesinde yer alan ve hazineye ait olan arsada yapılması planlanan mmar değişikliğine, CHP Gurup Başkan Vekili Atınç Kayınova itirazda bulundu. Hazine arazisinde kiracı konumunda bulunan kurumun, kira sözleşmesinin sona erdiği erdiği anlaşılınca, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan da konunun gözden geçirilmesi için meclis toplantısına 10 dakika ara verdi. Aranın ardından, sözkonusu arsa için istenen imar değişikliği meclis üyelerinin oy birliği ile reddedilerek,  dairesine iadesine karar verdi.

HABER ANALİZ
Mayıs ayı Meclis Toplantısı'nın ilk oturumunda, Ak Parti Gurubu'nun önergesi ile CHP Gurubu'nun itirazlarına rağmen ek gündem maddesi olarak gündeme alınan ve yapılan tartışmaların ardından İmar Komisyonu'na havale edilen 339 ada, 23 ve 26 parselde yer alan, hazineye ait arsa üzerindeki imar değişikliği teklifi bugün yapılan meclis toplantısında reddedildi.

Bu arsa İlim Yayma Cemiyeti tarafından kiralanmış. Kira kontratının süresi ise 16 Nisan 2019 tarihinde sona ermiş. Ak Parti Gurubu'nda İlim Yayma Cemiyeti ile ilişkili bir meclis üyesi var. O da İbrahim Cansız. İlk meclis toplantısında, konuya taraf olduğu için oylamaya katılmayarak salonu terk etmişti. Yani İbrahim Cansız İlim Yayma Cemiyeti'nin kira kontratının süresinin Nisan ayında dolduğunu biliyordu. Buna rağmen hem Ak Parti Gurubu'nu hem de Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ı bu konuda uyarmak yerine, imar değişikliğini bir an önce meclisten geçirmeye çalıştı. Başkan Alan ve AK Partililer, Cemiyetin kira sözleşmesinin süresinin dolduğunu CHP Gurup Başkan Vekili Atınç Kayınova'dan öğrendiler. 

İbrahim Cansız'ın yapmış olduğu bu davranış, deyim yerindeyse, hem Ak Parti Gurubu'na hem de Başkan Ömer Selim Alan'a kurulmuş bir komplo gibi. Ak Partililer ve Başkan Alan, bu komplo gibi girişim karşısında siyaset yapmayarak olası bir yanlışın ve şaibenin eşiğinden döndüler. Cansız bu toplantıda Ak Partililerin ve Başkan Alan'ın biraz canını sıktı...

Editör: TE Bilisim