Haber Selcuk KOÇAKLI

AK Parti Eski Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Belediye Başkanı olduğu dönemlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleri ile kente yaptığı çalışmaları sosyal medya hesabından açıkladı. 

Gonca, Belediye başkanlığım dönemimde , 500 civarında emekli personelin 17 milyon TL ( 17 trilyon) tutarındaki emekli ikramiyeleri , resmi bir bankadan aldığımız kredi ile peşin olarak ödenmişti. Bu Zonguldak belediyesi tarihinde bir ilkti.

Kanalizasyon arıtma tesisinin yapılması için 22 milyon euro ( yaklaşık 100 trilyon) tutarındaki proje bedeli; ispanyadan hazine garantili kredi ile düşük ve uzun vadeli olarak temin edilmiş ve bu gün işletmede olan tesis yapılmıştır ifadesine yer verdi.

Gonca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ise şöyle

“Belediye başkanlığım dönemimde , 500 civarında emekli personelin 17 milyon TL ( 17trilyon) tutarındaki emekli ikramiyeleri , resmi bir bankadan aldığımız kredi ile peşin olarak ödenmişti. Bu Zonguldak belediyesi tarihinde bir ilkti.

Kanalizasyon arıtma tesisinin yapılması için 22 milyon euro ( yaklaşık 100 trilyon) tutarındaki proje bedeli; ispanyadan hazine garantili kredi ile düşük ve uzun vadeli olarak temin edilmiş ve bu gün işletmede olan tesis yapılmıştır.

Her iki kredinin belediyemizce kullanılması için o tarihte bakanlar kurulu kararı ve TBMM’ sinde kanun çıkarılması gerekiyordu. Belediyemizi ve şehrimizi yakından ilgilendiren bu önemli iki projenin gerçekleşmesi dönemin başbakanı, Cumhurbaşkanımız sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’ ın yakın ilgi ve destekleri ile çözüme kavuşmuştur. Buda Zonguldak belediyesi tarihinde bir ilktir ve verilen sözler yerine getirilmiştir.

Yukarıdaki fotoğraf sayın cumhurbaşkanımız ‘ın teşrifleriyle 2007 yılında Zonguldakta organize ettiğimiz toplu nikah töreninde çekilmiştir.

Yardım ve destekleri için sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Hizmetlerinin devamında Allah yar ve yardımcısı olsun”dedi. 

Editör: TE Bilisim