Zonguldak İl Genel Meclisi,  “Ek bütçe”yi sadece bir komisyona havale etmesi gerekirken alakasız 8 komisyona havale ederek  huzur hakkı ücretlerini artırıyorlar.

Nisan ayında yapılan İl Genel Meclis toplantısında 16 Milyon gelir artışı olması nedeniyle “Ek bütçe” olarak Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesi gerekirken, 8 komisyona birden havale edilmesi Komisyonda görev alan Meclis Üyelerine fazladan kaynak yaratıldığı iddialarını gündeme getirdi.

Nisan ayında yapılan İl Genel Meclis toplantısında “Ek bütçe” maddesini  “Plan ve Bütçe Komisyonu”na havale etmesi gereken İl Genel Meclisi, Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Tarım, sanayi ve Ticaret Komisyonu, Gençlik ve Spor Komisyonu, Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonu ve Turizm ile Ar-Ge Komisyonlarına hava ederek Meclis Üyelerine dolaylı olarak kaynak sağlanmış oldu.

Bilindiği gibi, Oturum başına huzur hakkı alan İl Genel Meclis Üyeleri komisyon çalışmalarından da ayrıca para alıyor.

Diğer taraftan Sayıştay’ın yaptığı denetim sonrası oturumları uzun tuttuğu gerekçesi ile Zonguldak İl Genel Meclis Üyelerine 202 Bin TL zimmet çıkarılmıştı.

Editör: TE Bilisim