Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı ve Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan 'Köksal Toptan Armağan Eserler Daimi Sergisi' açılışına katıldı. AKM'de düzenlenen sergiye, Vali Ahmet Çınar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Yağız, daire müdürleri ve davetliler katıldı. Köksal Toptan'ın milletvekilliği, bakanlık ve meclis başkanlığı yaptığı dönemde aldığı hediyeler, ödülleri, kitaplar ve yurt dışından kendisine armağan edilen kaftanlar sergide beğeniye sunuldu.

KÖKSAL TOPTAN VALİ ÇINAR’A TEŞEKÜR ETTİ

Vali Ahmet Çınar'a sergi dolayısıyla teşekkür eden Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı ve Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan,"Zonguldak Valiliğine hediye ettiğim objeler kültür müdürlüğüne ait binanın konumu itibariyle ziyaretçiye fırsat vermemesi nedeniyle, bakımsız kalıyordu bende çok üzülüyordum. Amacımız belki 5 gencimizi herhangi bir şey etkiler ve konularla ilgilenmeye sevk eder düşüncesiydi. Amaç gerçekleştirilemedi, okullar gelemiyordu. Kültür müdürlüğü binası içinde objelerin sergilenmesi dikkat çekecektir. Bu konuda çok mutluyum" dedi. Toptan, ayrıca sergide göz kamaştıran kaftanların hangi ülkelere ait olduğuna dair bilgi verdi. Toptan, "Bana verilen kaftanların bir kısmını eşim ceket yaptı, bir kısmı Çanakçıların müzesinde,bir kısmı Ankara'da ki ofisimde" dedi.

TOPTAN: İKİNCİ ÜNİVERSİTE KURULMALI

İkinci üniversitenin Bakacakkadı bölgesine kurulmasının uygun olduğunu belirten Toptan,"orada yer hazır. 900 dönümlük alan var çok güzel kampüs olabilir. Ereğli bu konuda çok istekli. Orada da olabilir.Yeter ki ikinci üniversiteyi kuralım" dedi.

ÇINAR’DAN İKİNCİ ÜNİVERSİTEYE DESTEK

Vali Ahmet Çınar'da ikinci üniversite konusuna destek vererek,"Sayın bakanımın sözünün üstüne söz olmaz. Türkiye'nin en büyük projelerinden bir tanesi Filyos endüstri bölgesi.Türkiye'nin ve dünyanın sanayi,üretim ve ticaret merkezi olacak.Oraya kendimizi hazırlamak anlamında da teknolojik teknik ağırlıklı üniversitenin kurulması endüstri bölgesinden beslenen Türkiye'nin etkili,verimli üniversitesinden olabilir" dedi.

 


Editör: TE Bilisim